/

Από τις 2 Ιουνίου τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες με την SeaJets

Από τις 2 Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Σποράδων και αυτό το καλοκαίρι Ειδικότερα το πρώτο δρομολόγιο της Seajets θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 7 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα εκτελείται με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο SUPERRUNNER JET συνδέοντας την πόλη με τη Σκιάθο τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει αγκαλιαστεί από τη Θεσσαλονίκη τη Β Ελλάδα αλλά και από τουρίστες των Βαλκανικών χωρών.

Σε πρώτη φάση από 2 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου θα εκτελούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα Παρασκευή και Σάββατο στις 7 το πρωί.

Από 3 Ιουλίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου θα προστεθεί ένα επιπλέον δρομολόγιο την Τετάρτη και έτσι θα εκτελούνται συνολικά τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο όπως είπε μιλώντας στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Αδάμης από το εμπορικό τμήμα της SeaJets.

Σε ότι αφορά τις τιμές αυτές σύμφωνα με τον κ Αδάμη θα διατηρηθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα Το εισιτήριο οικονομικής θέσης από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο 3 ώρες και 10 λεπτά κοστίζει 36,70 ευρώ κατ’ άτομο για απλή διαδρομή για Σκόπελο 3 ώρες και 55 λεπτά 40,30 ευρώ και για Αλόννησο 4 ώρες και 15 λεπτά, 48 ευρώ.

Τα πλάνα έχουν ανοίξει εδώ και μια εβδομάδα έπειτα από την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας για επιδότηση του δρομολογίου και οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει ωστόσο είναι νωρίς ακόμη για να υπάρξει εικόνα σχετικά με τις πληρότητες.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί επαφές του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του δημάρχου Σκιάθου Θεόδωρου Τζούμα με το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου και φέτος να επιδοτηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Από τη Seajets εκτιμούν ότι φέτος η κίνηση θα είναι σε καλύτερα επίπεδα.

Επισημαίνεται ότι πέρυσι οι πληρότητες είχαν κυμανθεί στο 60% περίπου ωστόσο υπήρχαν ακόμη και οι δεσμεύσεις σχετικά με τον κορωνοϊό.

 

ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ