/

Από Δευτέρα απόγευμα το πρώτο ταξίδι του Smyrna Di Levante από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη

Έδεσε σήμερα το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το πλοίο “Smyrna di Levante”, το οποίο θα δρομολογηθεί στη σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σμύρνη. Το “Smyrna di Levante” ξεκινάει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει το πρώτο δρομολόγιό του για τη Σμύρνη της Τουρκίας. Τα δρομολογια είναι Θεσσαλονίκη – Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και Σμύρνη – Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

H αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “11 ώρ. ·Έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Σμύρνα Ντι Λεβάντε ,το πλοίο που μετά από 100 χρόνια θα ενώσει την Ελλάδα με τη Σμύρνη.Η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τουριστικά ρεύματα αλλά είναι ιστορικό γεγονός ότι πλοίο με ελληνική σημαία ,θα μπει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Σμύρνης”.

H συγκεκριμένη γραμμή αναβαθμίζει τόσο την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και την θέση του ΟΛΘ στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το “Smyrna di Levante” έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 20 κόμβοι, μεταφέροντας 948 επιβάτες, 300 Ι.Χ. και 1000 lane meters για φορτηγά. Διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών.

Οι τιμές

Συγκεκριμένα, το εισιτήριο καταστρώματος και σαλονιού για έναν ενήλικα κοστίζει 81 ευρώ. Η λεγόμενη αεροπορική θέση κοστίζει 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά από 2 έως 10 ετών θα πληρώνουν μισό εισιτήριο. Νεογέννητα και παιδιά έως και 2 ετών θα πληρώνουν μόνο τους φόρους.

Το πλοίο προσφέρει καμπίνες με διαφορετικές χωρητικότητες και ανάλογη κλιμάκωση των τιμών. Συγκεκριμένα, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών η καθεμία. Οι τιμές στις καμπίνες ξεκινούν απο 120 ευρώ το άτομο (τετράκλινη εσωτερική) μέχρι 220 ευρώ, ενώ η μονόκλινη φτάνει τα 440 ευρώ,

Ακόμη, όσοι επιλέξουν να πάρουν μαζί το όχημά τους με το πλοίο, o ναύλος κοστίζει 150 ευρώ για ΙΧ έως 4,25 μέτρα και 160 ευρώ για μεγαλύτερα.

Εάν ο επιβάτης επιλέξει ταξίδι με επιστροφή τότε παίρνει 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του αυτοκινήτου.

Ο κ. Θεοδόσης

Ο ιδρυτής της Levante Ferries, πλοιοκτήτριας εταιρείας του Smyrna Di Levante μιλώνατς στην τελετη αγιασμού του πλοίου την προηγούμενη Παρασκευη ειπε ότι «η γέφυρα που χτίζει η Levante Ferries. θα φέρει τους δυο γειτονικούς λαούς πιο κοντά, θα γνωριστούν καλύτερα, επιφέροντας σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων του εμπορίου και του τουρισμού».

 

H Levante Ferries

Η Levante Ferries είναι μία νεοτεριστική εταιρία στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας, χώρος δραστηριοποίησης της οποίας αποτέλεσε πρώτα το Ιόνιο Πέλαγος και ειδικότερα η θαλάσσια ζώνη Πάτρας – Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ενώ πλέον έχει «ανοίξει πανιά» και στο Αιγαίο, με τη νέα σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης.

Με σύγχρονα πλοία και προηγμένες υπηρεσίες ξηράς, υπηρετεί τις συνδέσεις αυτές με τον πιο πλήρη, σύγχρονο και ποιοτικό τρόπο για το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες διεθνών μεταφορών. Στη γρήγορη ανάπτυξη και εδραίωσή της, συντέλεσαν η εμπειρία των στελεχών της στην εξυπηρέτηση, η προσέγγισή της στα ακτοπλοϊκά ζητήματα και η κατανόηση των αναγκών των κοινωνιών στα μέρη που εξυπηρετεί.

Ο ασφαλής και άνετος στόλος της Levante Ferries αποτελείται από πέντε πλοία. Πρόκειται για το παγκοσμίως βραβευμένο Fior di Levante και τα ιδιαίτερα αγαπητά στο Κεντρικό Ιόνιο, Mare di Levante, Ανδρέας Κάλβος και Κεφαλονιά. Το πέμπτο πλοίο, που ονομάζεται Smyrna di Levante, μετασκευάστηκε, ανακαινίστηκε πλήρως και αναβαθμίστηκε τεχνολογικά και μηχανολογικά, για τη δρομολόγησή του στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σμύρνη, η οποία θα σηματοδότησε την επέκταση της εταιρείας και πέρα από Ιόνιο και στον χώρο των διεθνών πλόων. Ακόμη ένα πλοίο, το Contessa di Levante, αποκτήθηκε πρόσφατα και μετασκεάζεται αυτή τη στιγμή εκτενώς, ώστε να εναρμονιστεί με τα υψηλά πρότυπα της εταιρείας και σύντομα να δρομολογηθεί στο Ιόνιο, ανεβάζοντας τον πήχη της εξυπηρέτησης στην περιοχή, ακόμα πιο ψηλά!