Ανήμερα του Αγίου έρχεται το «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

ΖΑΚΥΝΘΟΣ-Θα μετρηθούν οι δυνάμεις του καινούριου με τις δυνάμεις του… παλιού. Εξαρτάται από την κοινωνία αν θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια ή αν θα μείνει στα ίδια.
Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της «Kefalonian Lines», Διονύση Λυκούδη, μετά την υπογραφή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και την επικύρωση αυτής της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον η Κοινοπραξία των πλοίων θα έχει ανταγωνιστή. Στις 17 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Διονυσίου, θα γίνει δοκιμαστικό δρομολόγιο από το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» (θα φτάσει στο νησί μας γύρω στις 10.30 το πρωί), ενώ στις 20 Δεκεμβρίου θα αρχίσει επίσημα τα δρομολόγια. Από την Κυλλήνη θα φεύγει στις 10.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα, ενώ από τη Ζάκυνθο στις 12.30 το μεσημέρι και 7 το απόγευμα.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε… ανατροπή και επανάσταση στην ακτοπλοία. Μέχρι τη Δευτέρα οι Ζακυνθινοί θα μάθουν τις εκπτώσεις που θα προσφέρουμε και οι οποίες θα είναι… «γενναίες». Μετά από δεκαετίες «σπάει» το μονοπώλιο στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης. Θα υπάρχει ελεύθερος και υγιής ανταγωνισμός. Το πλοίο μας ταξιδεύει με 20 μίλια την ώρα. Η απόσταση μέχρι την Κυλλήνη είναι 17 μίλια. Συνεπώς, το ταξίδι θα διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Αυτό είναι το πρώτο πλεονέκτημα. Το δεύτερο θετικό στοιχείο είναι πως με τη μείωση του ναύλου στα φορτηγά, θα «πέσουν» και οι τιμές στα τρόφιμα. Επίσης, το καράβι μας ταξιδεύει και με 10 μποφόρ. Υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα ακόμη, τα οποία θα τα ανακοινώσουμε εντός των προσεχών ημερών. Εξαρτάται από τους Ζακυνθινούς πλέον αν θα μας στηρίξουν. Εμείς, ως εταιρεία, έχουμε τη διάθεση να ελευθερώσουμε τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ερχόμαστε στο νησί ως Επτανήσιοι και όχι ως… εισβολείς» υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης.

 

«Είμαστε… ασυμβίβαστοι»
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται ότι και η εταιρεία που εκπροσωπεί θα μπει αργά ή γρήγορα στην Κοινοπραξία, ο ίδιος δήλωσε τα εξής: «Από τη φύση μας είμαστε ασυμβίβαστοι. Έχω στείλει το γιο μου στη Ζάκυνθο και δεν θέλω να κυκλοφορεί στο δρόμο ακούγοντας ότι ο πατέρας του άλλα έταξε στους Ζακυνθινούς και άλλα κάνει. Νομίζω ότι με αυτό απαντάω σε όσους λένε τα δικά τους».
Και δεύτερο καράβι…
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία «Kefalonian Lines», τους επόμενους μήνες θα φέρει και δεύτερο καράβι, το οποίο θα ονομαστεί είτε «Νήσος Ζάκυνθος», είτε «Άγιος Διονύσιος».
Πρόθεση της εταιρείας είναι να «συνδεθεί» περισσότερο με το νησί, γι΄ αυτό και θα προβεί σε αυτή την ενέργεια. Να τονιστεί, πάντως, πως μετά το «ΜΟΙΡΑΣ» το συγκεκριμένο πλοίο είναι το δεύτερο που μπαίνει στο λιμάνι του νησιού μας και δεν είναι Ζακυνθινής ιδιοκτησίας.

Μ. Τσουκαλάς: «Επιτέλους η κοινωνία… νίκησε»
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου εργαζομένων Θαλάσσης και Λιμένος Ζακύνθου, Μάρκος Τσουκαλάς, χαρακτήρισε ως νίκη των πολιτών αυτό που συνέβη.
«Ο αξιότιμος κύριος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έδειξε γενναιότητα και με την απόφασή του δίνει στη Ζακυνθινή κοινωνία το δικαίωμα να έχει ανταγωνιστική κατάσταση στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης. Τα οφέλη που θα έχει η Ζάκυνθος από την καινούρια εταιρεία θα είναι πολλά. Ζητάμε τη στήριξη του Ζακυνθινού λαού και εμείς θα τιμήσουμε στο ακέραιο τις ανακοινώσεις που θα κάνει εντός των επόμενων ωρών ο κ. Λυκούδης» ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς.

Η. Μαλλιάς: «Θα αποφασίσει το Δ.Σ.»
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, Ηλία Μαλλιά, προκειμένου να γνωστοποιήσει με ποιο πλοίο θα ταξιδεύουν τα λεωφορεία.
«Δεν έχουμε καμία πρόταση από την «Kefalonian Lines». Σε ό,τι αφορά τη δική μας στάση αυτή θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ, όταν έρθει η ώρα» σημείωσε ο κ. Μαλλιάς.

Καμία αντίδραση από την Κοινοπραξία
Σιγή ιχθύος τηρεί προς ώρας η Κοινοπραξία των Ζακυνθινών πλοίων στην δρομολόγηση του πλοίου “Κεφαλονιά”, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν ξεκινήσει εσωτερικές διαβουλεύσεις. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με μετόχους της ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό αφού ορισμένοι δεν ήθελαν να πάρουν θέση και κάποιοι άλλοι δεν απαντούσαν.
Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν αφενός πως επίσημη τοποθέτηση θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες με δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί, και αφετέρου πως εξέφρασαν την άποψη πως η απόφαση του Υπουργού να επιτρέψει τη δρομολόγηση του πλοίου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν σωστή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr