Ανοίγει και πάλι η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη;

Επανέρχεται στο προσκήνιο της ναυσιπλοΐας στο λιμάνι της Πάτρας η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Πρόκειται για την γραμμή που θα επανασυνδέσει το λιμάνι της Πάτρας με την Κεφαλονιά, ένα ζήτημα που αποτελεί χρόνιο αίτημα των φορέων και των δύο περιοχών, τόσο της αχαϊκής πρωτεύουσας, όσο και των Επτανήσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και  μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται να μπουν οι υπογραφές για να οριστικοποιηθεί και τυπικά η δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Μία γραμμή που υπήρχε κατά το παρελθόν και από την στιγμή που σταμάτησε αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό «βραχνά» και για τις δύο περιοχές. Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν το άνοιγμα της γραμμής αυτής πρόκειται να διευκολύνει δεκάδες πολίτες της Πάτρας που έχουν εμπορικές συναλλαγές με τα δύο νησιά, αλλά φυσικά και τους κατοίκους της Σάμης και της Ιθάκης που ειδικότερα τον χειμώνα είναι απομονωμένoι.

Φυσικά το όλο θέμα θα παίξει μόνο θετικό ρόλο και στην τουριστική αγορά, με τους τουρίστες  που την καλοκαιρινή περίοδο πηγαίνουν στο πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς ή και της Ιθάκης να διευκολύνονται, καθώς δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Κυλλήνη, μένοντας παράλληλα στην Πάτρα για την ενδεχόμενη διανυκτέρευση τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την τοπική οικονομία της πόλης.

Η οριστικοποίηση της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη έρχεται έτσι στην καλύτερη περίοδο και οι διαδικασίες ήδη έχουν τρέξει. Απομένουν μόνο οι υπογραφές και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας που έχει προχωρήσει το όλο θέμα.

kefaloniamas.gr