Δύσκολη η κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του Superferry II

ακτοπλοΐα

Δυσκολεύει η κατάσταση στην ακτοπλοΐα καθώς η κίνηση στα πλοία έχει πέσει δραματικά.

Το βράδυ της Κυριακής ενεκρίθη το αίτημα της Golden Star Ferries για ανεκτέλεστο από το Λιμεναρχείο Ραφήνας για σήμερα το πρωί, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 του πλοίου Superferry II λόγω μηδενικής ζήτησης εισιτηριών. Αυτό έρχεται και μετά την εξαγγελία περιορισμού της κυκλοφορίας. Σήμερα Κυριακή το πλοίο ταξίδεψε από Ραφήνα προς τα τρια νησιά με 30 επιβάτες και 11 αυτοκίνητα. Και επέστρεψε με 60 επιβάτες και 15 αυτοκίνητα. Ανάλογη κινηση είχε σήμερα Κυριακή και το Θεολόγος.

Η κατάσταση στην ακτοπλοΐα και στην γραμμη μας κατά την τελευταία εβδομάδα ήταν απελπιστική. Τα πλοία ταξίδευαν με  “πληρότητες” 3%-5%!!! Αδύνατον να συνεχίσουν επί μακρόν με αυτή την κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν πλέον ανακοινωθηκε και απάγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.Άρα, λογικό μοιάζει η περικοπή δρομολογίων και η επιδότηση όσων συνεχίσουν μέχρι την λήξη της έκτακτης ανάγκης.

Όλοι πλέον περιμένουν να δουν τι θα κάνει το υπουργείο. Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο είχε υποσχεθεί ότι θα πάρει μέτρα στήριξης για να εξακολουθήσει η σύνδεση των νησιών. Αυτά από την μεριά της Golden Star Ferries. Από την μεριά της Fast Ferries δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τίποτα.

enandro.gr