Ακινητοποιούνται τα ακτοπλοϊκά στις 23 Φεβρουαρίου

Απεργιακή κινητοποίηση στην ακτοπλοΐα, ετοιμάζουν τα τρία από τα 14 Σωματεία της ΠΝΟ.

Αφορμή είναι η άρνηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας να παραχωρήσει αύξηση της τάξης του 2% στους μισθούς του 2010.

Αν και πρόσφατα ο ΣΕΕΝ είχε αποδεχθεί την πρόταση της ΠΝΟ για αυξήσεις 2% για το 2010, ωστόσο – μετά την αποχώρηση της ΑΝΕΚ και των Μινωϊκών από την ΕΕΑ – στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας πρότεινε στη ΠΝΟ αυξήσεις των βασικών μισθών, της τάξης του 0,4%.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ναυτικών δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από το αίτημα του 2% και αναπόφευκτα το θέμα οδηγείται σε …λύση, ξανά με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Έτσι η Ένωση Μηχανικών και των κατώτερων πληρωμάτων «ο Στέφενσων», μαζί με την Ένωση Μαγείρων, αποφάσισαν να κατέλθουν σε απεργία στις 23 Φεβρουαρίου. Καλούν μάλιστα να τους ακολουθηθούν και οι υπόλοιπες 11 ναυτεργατικές ενώσεις, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική απόφαση της ΠΝΟ.

Ταυτόχρονα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ και της Hellenic Seaways κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης γνωστοποίησε προς τον ΣΕΕΝ – με επιστολή του – ότι δεν αναγνωρίζει τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ακτοπλοΐα.