/

Αγίου Πνεύματος 2022: Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά για Κυκλάδες – Παραδείγματα

santoriniΜε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να πλησιάζει και τον καιρό να μας ωθεί όλους στις παραλίες, πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε σοβαρά να πάρουμε μία ή δύο μέρες άδεια για να αποδράσουμε σε ένα από τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων.

Πράγματι, η επόμενη εβδομάδα αποτελεί ιδανική στιγμή για μια εξόρμηση, καθώς αφενός ο καιρός είναι καλός και η εστίαση πλήρως ανοιχτή, αφετέρου τα νησιά δεν έχουν ακόμα «βουλιάξει» από κόσμο και το κόστος των καταλυμάτων τείνουν να είναι ελαφρώς πιο χαμηλό, συγκριτικά με τον Αύγουστο.

Τί συμβαίνει, όμως, με τις τιμές των ακτοπλοϊκών;

Ήδη γνωρίζουμε ότι σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι το κόστος στα μεταφορικά θα είναι αρκετά πιο υψηλό, ωστόσο ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με νούμερα.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών για Κυκλάδες – Παραδείγματα
Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει αληθινά παραδείγματα δρομολογίων, με τις τιμές των ακτοπλοϊκών για τα επτά πιο δημοφιλή Κυκλαδίτικα νησιά (Σαντορίνη, Νάξος, Πάρος, Μήλος, Σύρος, Μύκονος, Άνδρος), από την Αθήνα.

Όλα τα παραδείγματα αφορούν μια οικογένεια ή μια παρέα 4 ατόμων, μαζί με ένα κανονικό Ι.Χ.
Οι τιμές αναφέρονται σε (κανονικά) εισιτήρια μετ’ επιστροφή, για την περίοδο 11-14 Ιουνίου. Όλες οι θέσεις είναι οικονομικές, με αριθμημένο κάθισμα σε συμβατικό πλοίο.

Τα κόστη που θα δείτε αντιπροσωπεύουν κατά προσέγγιση το μέσο όρο των τιμών που θα βρείτε εάν αναζητήσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια με βάση τις παραπάνω παραμέτρους. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ταξιδέψετε με ταχύπλοο ή να καθίσετε σε διακεκριμένη θέση (ή καμπίνα) τότε οι τιμές φυσικά ανεβαίνουν κατά πολύ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ieidiseis.gr, το πιο ακριβό νησί από άποψη ακτοπλοϊκών εισιτηρίων φαίνεται να είναι η Σαντορίνη, με τις τιμές να ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 650 ευρώ, ενώ η οικονομικότερη επιλογή ήταν η -πιο κοντινή στην Αθήνα- Άνδρος, με το κόστος των εισιτηρίων να είναι λίγο κάτω από 300 ευρώ.

Σαντορίνη: 658,50 € (Διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 6 ώρες)
Νάξος: 610,00 € (Διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 5,5 ώρες) – Σημειώνουμε ότι η διαθεσιμότητα είναι ήδη πολύ περιορισμένη.
Πάρος: 496,00 € (Διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 4 ώρες)
Μήλος: 493,00 € (Διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 7 ώρες) – Σημειώνουμε ότι υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα σε καμπίνες. Σε περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε με το γρήγορο πλοίο (περίπου 3 ώρες), οι τιμές σχεδόν διπλασιάζονται.
Σύρος: Διάρκεια: 541,00 € (Διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 3,5 ώρες)
Μύκονος: 528,00 € (Διάρκεια ταξιδιού: Περίπου 4,5-5 ώρες) – Σημειώνουμε ότι υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα στις οικονομικές αριθμημένες θέσεις, αλλά και στις καμπίνες.
Άνδρος: 296,00 € (Διάρκεια: Περίπου 2 ώρες)

πηγη: ieidiseis.gr