Δέσμευση από την Golden Star Ferries για σύνδεση Σύρου-Ραφήνας καθόλη τη διάρκεια του έτους

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στο γραφείο του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην οποία συμμετείχαν οι πλοιοκτήτες Αφοί Στεφάνου και στελέχη της ακτοπλοϊκής εταιρίας Golden Star Ferries, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων του νησιού κατόπιν πρόσκλησης, την οποία απηύθυνε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, με σκοπό την σύνδεση της Σύρου με την Ραφήνα καθώς και με άλλα νησιά των Κυκλάδων καθόλη την διάρκεια του έτους.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συσκέψεων, τις οποίες έχει προκαλέσει εντός των επόμενων ημερών ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, με τους πλοιοκτήτες και τους εκπροσώπους όλων των ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες με στόχο την καθοριστική ενίσχυση της θέσης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου.

Οι αναφερόμενες συσκέψεις έχουν χαρακτήρα προετοιμασίας στο πλαίσιο διευρυμένης σύσκεψης για το ακτοπλοϊκό την οποία ο κ. Μαραγκός ως πρόεδρος του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου προγραμματίζει εντός του Οκτωβρίου με την συνδιοργάνωση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητήριου Κυκλάδων με τη συμμετοχή σε αυτή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, των ακτοπλοϊκών εταιριών και των Δημάρχων των Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη με τους αδελφούς Στεφάνου ο Δήμαρχος τους παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί την τελευταία τριετία καθώς και τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερα κατά την φετινή καλοκαιρινή σεζόν αλλά και καθόλη τη διάρκεια του έτους, εξαιτίας της απουσίας σύνδεσης της Σύρου με την Ραφήνα και άλλα νησιά των Κυκλάδων με έμφαση την Πάρο, Νάξο, την Σαντορίνη και την Άνδρο.

Οι πλοιοκτήτες της Golden Star Ferries διαβεβαίωσαν τόσο τον Δήμαρχο, όσο και τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων ότι προτίθενται άμεσα να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της Σύρου και του Δήμου για την σύνδεση με την Ραφήνα, με δύο πλοία ανά ημέρα και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Πρότειναν δε επιπλέον την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου με ταχύπλοο σκάφος με τα νησιά Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη για την περίοδο της επερχόμενης καλοκαιρινής σεζόν.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος και υποβολή προτάσεων εκ μέρους όλων των παριστάμενων, προκειμένου να θωρακιστεί η βιωσιμότητα και ελκυστικότητα των προαναφερόμενων ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί θερμά τους πλοιοκτήτες της Golden StarFerries για την αμέριστη συμπαράσταση τους, καθώς και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν ώστε να συνδράμουν στο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας με την καθιέρωση σταθερής και αξιόπιστης ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου τόσο με την Ραφήνα, όσο και με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.