nautilia.gr
ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Το nautilia.gr στο Άμστερνταμ για το 2ο Ferry Shipping Summit

Στο 2ο Ferry Shipping Summit που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες το nautilia.gr.

0 (15) 0 (14) 0 (8) 0 (9)  FSS_MLX_6409

Πάντα πρωτοπόρο στην ενημέρωση γύρω από τα θέματα της ναυτιλίας, έδωσε το παρόν σε ένα από τα σημαντικότερα νέα events, που πραγματοποιείται τα τελευταία 2 χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ευρώπη, προκειμένου να έρθει πιο κοντά με τους σημαντικότερους παράγοντες του Ferry Industry της γηραιάς ηπείρου. Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 170 σύνεδροι από το Ferry Industry, 23 στελέχη ακτοπλοικών εταιρειών και 20 διοικητές λιμένων.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η κα. Caroline Nagtegaal, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν σημαντικές παρεμβάσεις από εκλεκτούς ομιλητές σχετικά με το μέλλον των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην Ευρώπη, τις νέες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία, τις νέες ναυπηγήσεις πλοίων, το σοβαρό θέμα της εκπομπής των ρύπων στην ακτοπλοΐα (μονάδες scrubbers), τα εναλλακτικά καύσιμα στα ferry boat (LNG), την χρήση της νέας τεχνολογία στα λιμάνια, τα θέματα ασφαλείας των λιμένων, την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των πληρωμάτων στα πλοία, τα νέα project της ΜΑΝ για τις μηχανές του μέλλοντος, τις προτάσεις μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων για την χρηματοδότηση project στη ναυτιλία, την κατάσταση στο χώρο των logistics και την εξέλιξη των πλοίων τύπου RORO, τη διαχείριση κρίσεων στη ναυτιλία μέσα από τα social media και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, που πραγματικά τράβηξαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Από ελληνικής πλευράς στο 2ο Ferry Shipping Summit, συμμετείχαν: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES, κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, στελέχη του ATTICA GROUP (SUPERFAST – BLUE STAR FERRIES – HELLENIC SEAWAYS), καθώς και η επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κα. Θεοδώρα Ρήγα. Ενώ προσβλέπουμε σε περισσότερες ελληνικές συμμετοχές το 2020.

thumbnail_EXTRA_MLX_6268

thumbnail_EXTRA_MLX_6261

Από τις ευρωπαϊκές ακτοπλοϊκές εταιρείες, το παρών έδωσαν οι:

DFDS GROUP – FORSEA (HH FERRIES GROUP) – SCANDLINES – FJORD LINE – BLUE NAVY – ECKERÖ GROUP – CARONTE TOURIST – SEATRUCK FERRIESLTD – BIRKA LINE – CALMAC FERRIES LIMITED – MOBY LINE – WAGENBORG – CORSICA LINEA – IRISH FERRIES – P&O FERRIES  – POLFERRIES -INTERISLANDER FERRY – CLdN RO-RO.

Επιπλέον, από την πλευρά των λιμένων συμμετείχαν:

PORT OF AMSTERDAM – PORT OF COPENHAGEN MALMÖ – PORT OF YSTAD – PORT OF KRISTIANSAND – PORT OF CORK – PORT OF DOVER – PORT OF ZEEHAVEN IJMUIDEN N.V.- PORT OF BELFAST- PORT OF PORTSMOUTH – PORT OF STOCKHOLM – PORT OF DUBLIN – PORT OF ZEEBRUGGE.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου δόθηκαν επίσης βραβεία, στο καλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, καθώς και στο καλύτερο Επιβατηγό/Οχηματαγωγό πλοίο για το 2019. Το πρώτο βραβείο απέσπασε παμψηφεί το βέλγικο λιμάνι του Zeebrugge, ως το απόλυτο και πιο αποτελεσματικό roro hub στην Ευρώπη.

Ακολούθως, ως το καλύτερο Ferry για το 2019 βραβεύτηκε το γιγαντιαίο νεότευκτο της Irish Ferries W.B. YEATS (51.388gt), το οποίο ξεχώρισε για τον σχεδιασμό του, την διαχρονική εσωτερική του διακόσμηση και την τεράστια χωρητικότητα του.

Ferry Shipping Summit Award_MLX_6514

Βραβεία απέσπασαν, επίσης, το γερμανικό ναυπηγείο FSG (Flensburger Schiffbau Gesellschaft) για τη ναυπήγηση του W.B. YEATS, καθώς και η εταιρεία OSK – Ship Tech ως ο βασικός υπεύθυνος για την εσωτερική διακόσμηση του πλοίου.

Ferry Shipping Summit Award_MLX_6518 Ferry Shipping Summit Award_MLX_6525 FSS_MLX_6374 0 (10) 0 (13) 0 (12)

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το Ferry Shipping Summit αποτελεί τον πλέον καταξιωμένο θεσμό, που στόχο έχει να φέρει πιο κοντά όλους τους επικεφαλής εμπλεκόμενους του ευρωπαϊκού Ferry Industry. Το συνέδριο αυτό, διοργανώνεται –από το 2018- από ομάδα έμπειρων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ακτοπλοϊκής Βιομηχανίας, με πολυετή ενασχόληση στο χώρο του ferry operating και ferry port industry.

Στο πλαίσιο του Ferry Shipping Summit, λειτουργεί και το ηλεκτρονικό Newsletter Ferry Shipping News, μέσω του οποίου μεταφέρονται όλα τα σημαντικά νέα γύρω από το ευρωπαϊκό και διεθνές Ferry Industry και μάλιστα δωρεάν για όλα τα μέλη του.

Από φέτος, στην ομάδα του Ferry Shipping News έχει την χαρά και την τιμή να συμμετέχει και ο γράφων σε ρόλο contributor, μεταφέροντας τα νέα της Ελληνικής Ακτοπλοΐας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

54525590_2110971099016903_8513054905034866688_n

Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρονται να παρακολουθούν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω από το Ferry Industry στην Ευρώπη, σε πραγματικό χρόνο και απολύτως δωρεάν, μπορούν να πληροφορηθούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.ferryshippingnews.com.

Το πλήρες φωτογραφικό υλικό του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.ferryshippingsummit.com/overview-summit-2019/

Ραντεβού στο επόμενο Ferry Shipping Summit, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Μαίου 2020.

Καλή περιήγηση……

Φωτο: Mike Louagie

sroussos@nautilia.gr