Αγνοείται υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής με 44 άτομα πλήρωμα

Το υποβρύχιο του Ναυτικού ARA SAN JUAN εξαφανίστηκε στα νερά του Puerto Madryn, στη βόρεια Παταγονία της Αργεντινής, ενώ η επαφή με το υποβρύχιο και με τα 44 άτομα πλήρωμα, χάθηκε από τις 15 Νοεμβρίου. Στην αρχή ειπώθηκε ότι το υποβρύχιο είχε εντοπιστεί και βρισκόταν σε διαδικασία ρυμούλκησης, όμως η πρόσφατη ενημέρωση, επικαλούμενη αξιωματούχους του Ναυτικού, επιβεβαιώνει πως το υποβρύχιο δεν έχει βρεθεί, με την τύχη του πληρώματος να παραμένει άγνωστη.
Το υποβρύχιο ARA SAN JUAN, είναι κατηγορίας TR-1700 σε ενεργό υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, ναυπηγήθηκε το 1983, έχει εκτόπισμα: 2140 τόνους (στην επιφάνει) και 2336 τόνους (κάτω από την επιφάνεια).

Μια πλήρους και εκτεταμένης κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε ολόκληρη την περιοχή κοντά στην τελευταία γνωστή θέση του υποβρύχιου, βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αυτή συμμετέχουν όλα τα διαθέσιμα μέσα του ναυτικού και αλλά και αεροσκάφη, καθώς και εμπορικά πλοία και αλιευτικά σκαφη που πλέουν στην περιοχή. Υπάρχουν 44 μέλη του πληρώματος στο πλοίο και οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για πυρκαγιά στις μπαταρίες που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από τις, αλλά ούτε διαψεύστηκαν. Το Emergency beacon του υποβρυχίου δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό καθώς οι διασώστες δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση του υποβρυχίου , και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να το εντοπίσουν. Όσες χώρες που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στη διάσωση υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένης της Χιλής, της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας, του Περού, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά μέχρι να βρεθεί το υποβρύχιο.