//

Αγγελική Φράγκου – Δημιουργεί την μεγαλύτερη εισηγμένη στη Wall Street ναυτιλιακή εταιρεία

Ο δείκτης μόχλευσης της νεάς εταιρείας είναι στο 35% ενώ η τρέχουσα αξία του στόλου εκτιμάται στα 4,2 δις. δολάρια.

Την μεγαλύτερη εισηγμένη στο αμερικάνικο χρηματιστήριο ναυτιλιακή εταιρεία δημιουργεί η Αγγελική Φράγκου με την προτεινόμενη συγχώνευση της Navios Maritime Partners L.P. με την Navios Maritime Acquisition Corp..
Η νέα εταιρεία θα διαθέτει ένα στόλο με περισσότερα από 140 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15 εκατ. dwt η οποία θα δραστηριοποιείται και στις τρεις κορυφαίες αγορές (χύδην ξηρού, φορτίο, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενοπλοίων) με 15 διαφορετικούς τυπους πλοίων και εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 end markets.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις ο κάθε μέτοχος της  Navios Acquisition θα λάβει 0,1275 common unit της Navios Partners για κάθε μια μετοχής της Navios Acquisition.

Σε δήλωση της η Αγγελική Φράγκου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και των δυο εταιρειών υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει  μια ισχυρότερη πιο  ανθεκτική επιχειρηματική οντότητα, μετριάζοντας την κυκλικότητα που εμφανίζει ο κλάδος και θα μπορεί να αξιοποιήσει ευκαιρίες σε ολόκληρο την ναυτιλιακή βιομηχανία,  και να παρέχει επιπλέον  αποδόσεις στους μετόχους.

Ο δείκτης μόχλευσης της νεάς εταιρείας είναι στο 35% ενώ η τρέχουσα αξία του στόλου εκτιμάται στα 4,2 δις. δολ ενώ η αξία της νέας εταιρείας (enterprise value) υπολογίζεται στα 2,25 δις δολ. Με συμβολαιοποιημένα έσοδα 1,6 δις. δολ και 47.634 διαθέσιμες ημέρες απασχόληση του στόλου  το 2022 η εταιρεία είναι πολύ καλά τοποθετημένη στην αγορά προκειμένου να αξιοποιήσει την ισχυρή ναυλαγορά στο χυδην ξηρό φορτίο και την μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς των δεξαμενοπλοίων κατέληξε η κα. Φράγκου.

Πηγή : www.ot.gr

Του Λάμπρου Καρεγώργου