Αυτό είναι το πολυτελέστερο πλωτό σπίτι

Boat house1

Το εκπληκτικό πλωτό σπίτι, μπορεί με την πρώτη ματιά να μοιάζει σαν ένα κουτί που επιπλέει, όμως στην πραγματικότητα είναι το πλέον πολυτελές πλωτό σπίτι που μπορεί κανείς να αγοράσει φθηνότερα και από ένα σπίτι στο Λονδίνο.

Με ντιζαϊνάτα σαλόνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, θέα 360 μοιρών από την γυάλινη ταράτσα, το πλωτό σπίτι είναι στην ουσία ένα ρετιρέ που επιπλέει.

Την ίδια ώρα το συγκεκριμένο σπίτι υπερτερεί των άλλων στην στεριά, αφού μπορεί να πλεύσει με άνεση στην ανοιχτή θάλασσα. Το εκκεντρικό πλωτό αυτοκινούμενο ονομάζεται Overblue και είναι εξοπλισμένο με king size κρεβάτια, τουαλέτες, jacuzzi και χώρο εκδηλώσεων.

 

Το yacht είναι “παιδί” του Ιταλού κατασκευαστή πλοίων Raffaele Grotti ο οποίος εμπνεύστηκε το πλοίο μετά από την ενοικίαση πλωτού πλοίου στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο κύριος Grotti ήθελε ένα πλοίο-σπίτι περισσότερο μοντέρνο, από ότι υπήρχε μέχρι στιγμής. Το πλωτό σπίτι σχεδιάστηκε με δύο καρίνες για περισσότερη σταθερότητα, ταχύτητα και πολυτέλεια. Μετά από δύο χρόνια ερευνών και κατασκευών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δύο μοντέλα της είναι πια στο εμπόριο και αφορούν σε ένα πλοίο 16 μέτρων και σε ένα άλλο 19 μέτρων.

Η τιμή για το τριών καμπίνων Overblue 44 ξεκινά από τα 340.000 ευρώ, πολύ φθηνότερο από ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, όμως για το 19 μέτρων πλοίο, ο μελλοντικός κάτοχος πρέπει να πληρώσει 850.000 ευρώ. Το κάθε πλοίο μπορεί να διακοσμηθεί ανάλογα με τα γούστα του κατόχου, ενώ όπως τονίζει ο Rok Babarovic από την Overblue, τα περισσότερα yachts που πωλούνται σήμερα, μοιάζουν και σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών για χαμηλό κόστος και ευκολία.

Όπως σημειώνει, πολλοί είναι αυτοί που δεν χρησιμοποιούν συχνά τα πλοία τους, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν άνετα πάνω σε αυτά. Υπάρχουν πολλά πλωτά σπίτια στην αγορά, όμως κανένα από αυτά δεν σχεδιάστηκε για ταξίδι στην ανοιχτή θάλασσα, σημειώνει ο εκπρόσωπος της Overblue.

Το Overblue μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν yacht, σπίτι, εξοχικό, διαμέρισμα στην θάλασσα, γραφείο η ακόμα και σαν πλοίο.

Boat house2  Boat house3  Boat house4  Boat house5

Boat house6  Boat house7

protothema.gr{jcomments on}