Αυτά είναι τα Ελληνικά Νησιά που επέλεξαν οι Έλληνες φέτος το καλοκαίρι

Αν και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε ακόμη, εντούτοις το καλοκαίρι έφτασε τουλάχιστον επίσημα στην λήξη του. Στο πλαίσιο αυτό, η travelplanet24 παρουσιάζει τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις και τις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το καλοκαίρι του 2016.

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί και το 2016 αναδείχθηκαν τα νησιά των Κυκλάδων με πρώτη σε κρατήσεις την Πάρο -η οποία ήταν πρώτη και πέρυσι- και ακολουθούν η Μύκονος, η Νάξος, η Τήνοςκαι η Σύρος. Το 2015 αντίστοιχα, οι 5 τοπ προορισμοί ήταν η Πάρος, η Μύκονος, η Τήνος, η Νάξος και η Άνδρος.

Κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού οι Έλληνες έκλεισαν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για να ταξιδέψουν προς τα ελληνικά νησιά, ελαφρώς φθηνότερα από την προηγούμενη χρονιά (-1.35% μ.ό.) με τις τιμές των κρατήσεων, να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 138€.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, 50% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να κλείσουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς με την travelplanet24, ενώ ανοδικές κατά 25% παρουσιάζονται και οι αναζητήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που πραγματοποίησαν οι χρήστες μέσα από την ιστοσελίδα.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση 120% (σε σχέση με το 2015) στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών όπως tablets και smartphones. Επιπλέον, οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν κατά 56% από γυναίκες και κατά 44% από άνδρες.

Στις 5 πιο αγαπημένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, για το 2016, αναδείχθηκαν η Hellenic Seaways, η Blue Star Ferries, η Sea Jets, η Fast Ferries και η ANEK-Superfast. Ενώ το 2015, πρώτη στις  προτιμήσεις των πελατών ήταν η Blue Star Ferries και ακολουθούσαν η Hellenic Seaways, η Sea Jets, η Fast Ferries και η ANEK-Superfast.

 

Φωτo: Paolo Nespoli                                                                                                                                                      Πηγή: emea.gr