/

Αδωνις Γεωργιάδης: Ιστορική συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ναυπηγεία ΕλευσίναςΙστορική συμφωνία, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης τη συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Όπως είναι γνωστό ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στην Ευρώπη, και ο τέταρτος μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στον κόσμο, ο Ιταλικός Fincantieri κατέθεσε γραπτό ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Ελευσίανς σε συνεργασία με την ONEX.

O κ. Γεωργιάδης μιλώντας την Παρασκευής τη Βουλή τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στην Ευρώπη, η εταιρεία Fincantieri, ο τέταρτος μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος στον κόσμο, με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλων και πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετήσιο τζίρο, αποφάσισε να συμπράξει συνεταιρισμό με την εταιρεία ONEX και μαζί από κοινού να καταθέσουν πρόταση εξυγίανσης στο δικαστήριο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σύμφωνα με το πτωχευτικό μας δίκαιο και το άρθρο 106.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου να έχει κατατεθεί η αίτηση στο δικαστήριο, ώστε την άνοιξη του 2022 και μετά την έγκριση του σχεδίου από την ελληνική δικαιοσύνη να προχωρήσει η εφαρμογή του με καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και με σοβαρές επενδύσεις στα ναυπηγεία, ώστε να γίνουν γρήγορα λειτουργικά και παραγωγικά.

Η χθεσινή αυτή είδηση που έχει προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλη χαρά στους εργαζόμενους, αλλά και σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με τη ναυτιλία στην Ελλάδα, αποτελεί την ολοκλήρωση μιας ευθύνης που αναλάβαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά την έναρξη της θητείας μας. Όταν ήλθαμε με τον Νίκο Παπαθανάση στο γραφείο μας είχαμε τρία ναυπηγεία κλειστά εδώ και δεκαετίες, της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας και με τη χθεσινή συμφωνία ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια και όταν θα έλθει η ώρα να αποχωρήσουμε και όλα θα έχουν πάει καλά, θα έχουμε τρία ναυπηγεία που θα λειτουργούν.

Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε, η Ελλάδα των θέσεων εργασίας, η Ελλάδα των επενδύσεων, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα που κατορθώνει να έχει επιτυχίες».