4η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου SEATOLAND

olp180_73400_005202

. Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του ΟΛΠ η 4η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου SEATOLAND του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED. Στο Έργο συμμετέχει ο ΟΛΠ καθώς και οι: Seville City Council, FEPORTS Valencia, La Spezia City Council, Port Authority of Livorno, Temi Zammit Foundation Malta, Birgu local Council Malta.

Β. Το πρόγραμμα SEATOLAND στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών και σχεδίων δράσης με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας και την καλύτερη διασύνδεση των λιμένων με την ενδοχώρα μέσω έργων υποδομής αλλά και μέσω δημιουργίας δικτύων με παράλληλη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών δράσεων σε λιμενικές δραστηριότητες.

Στα πλαίσια της 4ης συνάντησης, συζητήθηκαν τεχνικά θέματα σχετικά με την πορεία του Έργου και παρουσιάσθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη νέων δικτύων και διαδρομών αλλά και την βελτίωση των υφιστάμενων για την διασύνδεση του λιμένα με την πόλη και την ενδοχώρα.

Ο ΟΛΠ αποτελώντας το συνδετικό κρίκο της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά και έναν ιδιαίτερα σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια εντός της Μεσογείου, με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό διακινούμενων επιβατών, στοχεύει στην υλοποίηση νέων τεχνικών υποδομών δικτύων μεταφοράς αλλά και στην ανάπτυξη-βελτίωση των υπαρχουσών για την ασφαλή διακίνηση των επιβατών εντός του λιμένα καθώς και για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην πόλη.

Γ. Με εκπροσώπους της Global Business Development και τον Εμπορικό Ακόλουθο της πρεσβείας της Κορέας συναντήθηκαν στελέχη του ΟΛΠ και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του κ. Γιώργος Ανωμερίτης, στα πλαίσια των ενημερωτικών συζητήσεων για τη νέα μετοχική σύνθεση του Ο.Λ.Π. Α.Ε., καθώς και για τα έργα του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δήμου Σαγκάης(SMOPS) θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. και στις εγκαταστάσεις του λιμένος Πειραιά. Το κύριο ενδιαφέρον της κινέζικης Αντιπροσωπείας εστιάζεται στη λειτουργία των πολυτροπικών μεταφορικών δυνατοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη συλλειτουργία του Ο.Λ.Π. με άλλα ελληνικά λιμάνια.