35η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College

Mediterranean Graduation

35η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College

 Αθήνα, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 – Θέατρο Badminton.

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015- Κινηματοθέατρο Ολύμπιον.

 

Πολλές είναι οι στιγμές που σηματοδοτούν τη φοιτητική ζωή στο Mediterranean College . Στιγμές γεμάτες γνώση και συναρπαστικές εμπειρίες που αποδεικνύουν ότι το Κολλέγιο είναι ζωντανός οργανισμός με αμφίδρομη επαφή και ουσιαστική σχέση με τους φοιτητές του.

Ένας, όμως από τους πλέον καθοριστικούς σταθμούς της ζωής ενός φοιτητή, είναι αναμφίβολα η αποφοίτηση και το ειδικό τελετουργικό παραλαβής του Πτυχίου του. Μια διαδικασία που ολοκληρώνει ένα σημαντικό δημιουργικό κύκλο γεμάτο μάθηση, παραμένει χαραγμένο ως μία από τις πιο δυνατές αναμνήσεις και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας, πολλά υποσχόμενης και γεμάτης όνειρα και φιλοδοξίες επαγγελματικής πορείας.

 

Η 35η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στο Θεάτρο Badminton και στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στο Κινηματοθέατρο Ολύμπιον. Κεντρικός άξονας της 35ης Τελετής Αποφοίτησης θα είναι η ανάδειξη της «Αριστείας στην Έρευνα» (Excellence in Research) Ελλήνων οι οποίοι έχουν διακριθεί διεθνώς για το ερευνητικό έργο τους στην Επιστήμη, την Παιδεία και την Κοινωνία γενικότερα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο στη νέα γενιά.

Κεντρικός Ομιλητής (Key Note Speaker) στην εκδήλωση της Αθήνας θα είναι ο Professor Γεώργιος Θ. Παυλίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας Fellow, International Academy for Research in Learning Disabilities, Εφευρέτης του παγκοσμίως αναγνωρισμένου διαγνωστικού τεστ Δυσλεξίας “Pavlidis Test”. Τιμώμενο Πρόσωπο της τελετής θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Κόρδας, Ερευνητής Εθνικού Κέντρου Δημόκριτος.

Μία ευχάριστη χορευτική γεύση από αργεντίνικο tango θα δώσει στην τελετή της Αθήνας το συγκρότημα του Γιώργου Λιναρδάτου και της Κατερίνας Σκουτέλη με το κομμάτι “Emancipation”. Πιστό στη δέσμευσή του να στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία, το Mediterranean College επέλεξε να διαθέσει τα έσοδα της φετινής τελετής αποφοίτησης εξολοκλήρου στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ.

Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης θα είναι ο Δρ. Ευάγγελος Κισκίνης, Head of the 3 ALS Foundation Research Laboratory, Assistant Professor of Neurology and Physiology at Feinberg Medical School ,Director of the Stem Cell Technologies Facility, ενώ θα τιμηθούν η ερευνητική ομάδα ATLAS (LHC/CERN) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλή της ομάδας Δρ. Χαρά Πετρίδου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.