/

Βενιάμης: Παραδίδω την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με σεβαστή φωνή

Βενιάμης, ναυτιλιακά, Έλληνες εφοπλιστές

Βενιάμης, ναυτιλιακά, Έλληνες εφοπλιστέςΜε ένα μήνυμα ενότητας αποχαιρετά ο απερχόμενος πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης τα μέλη της. Σε επιστολή που έστειλε λίγο πριν την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές διαδοχής του, επισημαίνει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ και εγώ προσωπικά βρήκαμε όλα αυτά τα χρόνια έναν πιστό συμπαραστάτη στις συλλογικές προσπάθειές μας τόσο για την απόκρουση έξωθεν προερχομένων διεθνών προκλήσεων, καθώς και για τη διατήρηση και εκμοντερνισμό του θεσμικού πλαισίου της ελληνικής ναυτιλίας, όσο και για την υλοποίηση καινοτόμων πρωτοβουλιών».

Στην επιστολή ευχαριστεί τους άλλους εφοπλιστές για την «μαζική ανταπόκρισή σας στο πρόσφατο κάλεσμα να εγγράφετε περισσότερα πλοία σας ως μέλη στην Ένωσή μας, ενέργεια που αποτελεί τη μέγιστη αναγνώριση του έργου της, αλλά και κινητήριο δύναμη για τη νέα διοίκηση προκειμένου να συνεχίσει ασταμάτητα τον απαιτητικό αγώνα προς την προάσπιση των θεσμικών συμφερόντων της ναυτιλίας μας».

«Ήρθε όμως η ώρα να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που είχα την τιμή να υπηρετήσω επί τέσσερις στη σειρά θητείες, αλλά παράλληλα και από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, στο οποίο εκλέχθηκα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1987 και υπηρέτησα από διάφορες θέσεις, πριν εκλεγώ στο ύψιστο αξίωμα του Προέδρου», γράφει.

Κλείνοντας υπογραμμίζει: «Χαίρομαι που παραδίδω μια Ένωση μεγάλη, οικονομικά εύρωστη, εξωστρεφή και υπολογίσιμη, με σεβαστή φωνή εντός και εκτός Ελλάδος, όπως αρμόζει και αξίζει στη ναυτιλία των Ελλήνων».