“Ημέρες Θάλασσας” Έκθεση Μικροναυπηγικής από τις 23 έως τις 31 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Η έκθεση  Μικροναυπηγικής του Σπύρου Στρομπούλα πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 31 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη, από τις 10:00-19:00 και αποτελεί μια συλλογή ιστορικών και εμπορικών πλοίων σε κλίμακα, της περιόδου 1900-1960.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 στo αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας,Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ .Θεόδωρο Δρίτσα.

Τα πλοία που παρουσιάζει είναι μνήμες και γεγονότα των είκοσι χρόνων δουλειάς στα ναυπηγεία που παραμένουν ζωντανά καθώς δένουν με το χρώμα της σκουριασμένης λαμαρίνας, την ένταση του τεζαρισμένου συρματόσχοινου στο καρνάγιο, την αγωνία του εργάτη στη κρεμαστή σκαλωσιά, το πέταγμα του γλάρου στο ντόκο. Είναι γεγονότα και μνήμες από το Πέραμα που δεν υπάρχει πια αλλά παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα.
Ο Σπύρος Στρομπούλας γεννήθηκε στη Λιβαδειά της Βοιωτίας το 1954. Από το 1974 ζει στην Αθήνα όπου σπούδασε ναυπηγός και εργάστηκε σε ναυπηγεία στο Πέραμα και στην Ελευσίνα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

 

Επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας»:www.emdpiraeus.gr

 

Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

«European Maritime Day Piraeus»: 

Facebookwww.facebook.com/EmdPiraeus

Twitter Twiter @emdpiraeus

InstagrammInstagram @emdpiraeus

 

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

Χορηγός επικοινωνίας

NAUTILIA LOGO final colors