//

ΟEmanuele Grimaldi θα γίνει πρόεδρος του ICS

Grimaldi

Ο Emanuele Grimaldi, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Grimaldi με έδρα τη Νάπολη, πρόκειται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) τον Ιούνιο του 2022.

Ο Grimaldi διετέλεσε αντιπρόεδρος της ICS από το 2017 και θα αναλάβει τον Έσμπεν Πούλσον, ο οποίος κατείχε τη θέση από το 2016.

Ο Grimaldi  είναι πρώην πρόεδρος της Confitarma και της ECSA και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον σημερινό πρόεδρο και γενικό γραμματέα, Guy Platten, σε όλα τα έργα του ICS, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών πληρώματος, εμβολιασμών ναυτικών και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυτιλία.

Ο Poulsson, ένας βετεράνος της βιομηχανίας, θα παραιτηθεί μετά από τρεις θητείες ως πρόεδρος του ICS. Κατείχε μια ποικιλία ανώτερων διευθυντικών θέσεων στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και τη Σιγκαπούρη.

Υπό την ηγεσία του Poulsson, η ICS και άλλοι εταίροι της βιομηχανίας πρότειναν τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ταμείου Ε & Α ύψους 5 δισ. Δολαρίων, το οποίο θα βοηθούσε στην κατάλυση νέων τεχνολογιών και καυσίμων μηδενικού άνθρακα για την εκπομπή άνθρακα στη βιομηχανία. Alsoταν επίσης στην πρώτη γραμμή της τρέχουσας κρίσης αλλαγής πληρώματος.