PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποντοπόρος-Εργασία σε Ναυτιλιακό γραφείο (Oceangoing - Work in a Shipping office)

Σελίδες : 1 [2]

Kyriakos
04-12-2008, 07:56 AM
Φιλε Κυριακο δεν δουλευω για κανενα.....
Εχω δικο μου γραφειο και με φωναζουν οι ναυτιλιακες για Hull Supervisor...
Οσο για το κουρεμα...την κοτσιδα μου την εκοψε ο στρατος...
Καλο κουραγιο και καλη συνεχεια σε σενα!!
Που ξερεις ισως καμια φορα η εταιρεια σου με παρει σε καμια επισκευη...

Έκρινα λάθος λοιπόν, είσαι η εξαίρεση. Αυτά που περιγράφω όμως είναι μια συνηθισμένη κατάσταση που λόγω ανάγκης (?) ανέχονται πολλοί.

Επίσης, διάβασε πάλι το μήνυμα έχοντας υπόψη οτί δεν ειρωνεύομαι, απλά πειράζω λίγο, πάντα καλοπροαίρετα, και ενώ ξέρω οτί μπορεί να το διαβάζουν και άλλοι που να τους αφορά περισσότερο.

Eng
04-12-2008, 12:49 PM
Το καλο ειναι οτι και οι δυο εχουμε εμπειρια σε ναυτιλιακες απλα η δικη μου εμπειρια βασιζεται σε διαστημα μολις ενος χρονου που εκατσα σαν βοηθος αρχιμηχανικου. Εκει πραγματικα ειδα αυτο το lobby. Ενας αλλος συναδελφος στην ιδια θεση με μενα δεν φανταζεσαι τι ελεγε στον αρχιμηχανικοτου fleet του (η εταιρεια ειχε 4 fleet dry συν ενα ακομα fleet dry newbuilding που σημαινει οτι το καθε fleet εχει fleet manager - αρχιμηχανικους - βοηθοι - γραμματεις). Θαψιμο να δεις!!!

Iasonas
11-01-2009, 08:05 PM
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΙΑΚΟ ΣΑΣ ΤΟΠΟ!
ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΝΕ.
ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ?
ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ!:)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

Michael
12-01-2009, 03:22 PM
Νομίζω πως τα πράγματα είναι πολύ απλά:

Αποφασίζεις ότι τελικά θα γίνεις... δικηγόρος,
Μεταπτυχιακό στο ναυτικο δίκαιο στην αγγλία,
Άσκηση σε δικηγορικό γραφείο με ειδίκευση στην ναυτιλία,
Λήψη άδειας και καλή σταδιοδρομία!

giwrgos33
25-01-2009, 04:54 PM
Καλησπέρα στους ναυτικούς εδώ..

Μία ερώτηση να κάνω και αν είμαι τελείως εκτός θέματος σας ζητάω συγνώμη.......

Η κοπελιά μου δούλευε σε ναυτιλιακό γραφείο (average adjusters νομίζω ήταν) και ενδιαφέρετε να συνεχίσει να εργάζεται( έκλεισε το γραφείο αυτό)

Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να βοηθήσει,να δώσει κάποια κατεύθυνση ;
Γιατί της αρέσει πολύ ο τομέας της ναυτιλίας και θα ήθελα να εξαντλήσει τις όποιες δυνατότητες έχει να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα,πριν κοιτάξει κάτι τελείως διαφορετικό..

Σας ευχαριστώ πολύ

newfish
27-01-2009, 08:56 PM
Παιδια καταρχιν καλως σας βρηκα ειμαι καινουργιος στο χώρο θα θέλα να μάθω τι μισθοι παιζουν σε εταιρίες του ν89 για θεσεις γραφειου π,χ β.λογιστη

Kwsths
05-02-2009, 04:53 AM
Kalispera..onomazomai kwsths eimai foititis 2etos sto bca college sto shipping k me apasxolei arketa i upo8esh 'douleia'..prwta ap ola 8a h8ela na rwtisw an gnwrizete to sugekrimeno kolegio k an nai ti gnwmi exete g auto se sxesi me alla adistoixa kolegia i k me to papei..???episeis 8a h8ela narwtisw an mporw na doulepsw se kapoio nauthliako grafeio part time parallila me tn sxoli san ekpaideush,praktiki, na apoktisw kapoies gnwseis gurw apo to adikeimeno pou 8elw na asxoli8w kai fusika ws proergasia gia to cv mou..???ka8ws k ti 8esi 8a mporousa na exw se mia nautiliaki me tis gnwseis pou exw ws twra???exw akousei pws polla paidia douleuoun se tetoia grafeia k 8a i8ela tn apopsi sas ws eidikoi...euxaristw ek twn proterwn kwsths!!;)

sea world
05-02-2009, 04:30 PM
kalhspera.Ki egw bca teleiwsa kai metaptixiako sto ekswteriko ekana,alla gia na mpw ekei pou mpika hthele gnwrimies!!
Opote koita ti gnwrimies exeis kai ekmetalleusou tes!!;)

bon
05-02-2009, 05:14 PM
Γεια σας παιδια,

καλως σας βρηκα στο αριστα εμπεριστατομενο site σας.

Ο λογος που εγγραφθηκα στο φορουμ σας ειναι πολυ σημαντικος για μενα και καθε απαντηση σας θα μου φανει ιδιαιτερα πολυτιμη.

Ειμαι μηχανολογος μηχανικος με μετπτυχιακο πανω σε διοικηση χρηματοοικονομικων υπηρεσιων. Σε επιπεδο εργασιακης εμπειριας εχω στελεχωσει εταιριες στο κομματι πωλησεων και marketing.
Ανεκαθεν ως hobby ειχα την τεχνολογια , ειχα ταση στην εφευρεση και στην καινοτομια, στον εναλλακτικο τροπο σκεψης και στο να βλεπω καποια πραγματα εξω απτο κουτι.
Ετσι λοιπον οδηγηθηκα στο ΙΤ industry οπου τελευταια στελεχωσα με τιμη και ορεξη μια πολυ μεγαλη πολυεθνικη εταιρεια που ολοι γνωριζεται και οι περισσοτεροι εχετε ως κομματι του υπολογιστη σας το προιον της. (Δεν θα ηθελα να αναφερθω δημοσια στο ονομα της για ευνοητους λογους...pm me οποιος θελει)
Καποια στιγμη μου ανακοινωθηκε οτι η θεση που μου αρεσε και ειμουνα αποτελεσματικος σε αυτη, οτι κλεινει πανευρωπαικα, οτι το panemea project κλεινει...και πραγματι εκλεισε..Το decision making της εταιρειας ητανε σε regional επιπεδο, μιας και το γραφειο εδω πολυ μικρο (6 ατομα), οποτε δεν μου ητανε δυνατη η παραμονη μου σε εναλλακτικη θεση. Οι θεσεις περιορισμενες στο απολυτο minimum και ΄περικοπη απο οπου μπορουμε᾽ λογικη...
Την τελευταια περιοδο ανηκω στην γνωστη μαζα ατομων που βρεθηκαν εξαπηνης και ψαχνονται για το μελλον τους..

Ερχομενος στο προκειμενο, ψαχνοντας σε εταιρειες-συνεργατες
(παντα στο χωρο της πληροφορικης), μεσα στις λιγοστες θεσεις που ανοιγουν σε αυτον τον κλαδο, μου ηρθε μεσω headhunter μια προταση απο μια μεγαλη πολυεθνικη ναυτιλιακη εταιρεια για να στλεχωσω το τμημα πωλησεων σε key accounts. Για να μπορεσω να φτασω σε επιπεδο συνεντευξης με τον sales manager επρεπε να περασω απο διαφορα ψυχομετρικα τεστ, αλλα μη εχοντας τιποτα να χασω και οι θεσεις στο IT μηδαμινες λεω..και δεν το κανω τι εχω να χασω... Ευτυχως στα τεστ πηγα καλα καθως και στις hr συνεντευξεις..

Εφτασε λοιπον η στιγμη της κυριας συνεντευξης που δειχνει να πηγε καλα, εφτασε η στιγμη που πρεπει να αποφασισω εγω για μενα αν πρεπει να κανω την στροφη απτο κομματι της πληροφορικης στο κομματι της ναυτιλιας.

Οπως προειπα μου αρεσει να βλεπω τα πραγματα οριζοντια, να μην κολλαω στο καθετο. Σκεπτομενος διαπιστωσα οτι η ναυτιλια, οι μεταφορες γενικοτερα ειναι πισω απο ολα. Πισω απο αυτο δεν υπαρχει τιποτα αλλο, σου δινεται η δυνατοτητα να βλεπεις ολες τις αγορες στο πρωτολυο επιπεδο. Απτην αλλη η πληροφορικη ειναι το hobby μου και οταν σου αρεσει κατι το κανεις καλα. Αλλα ανεβαινοντας στην εταιρικη σκαλα διαπιστωνεις οτι δεν κανεις με τεχνολογια αλλα με box moving..δεν σου δινεται η θεα της ναυτιλιας, δεν εχεις το δυνειτικο παραθυρο της ευκαιριας, μενεις μεσα σε μια εταιρικη σκαλα μονο...

Πραματικα θα ηθελα τις αποψεις σας, ειναι κατι που πρεπει να αποφασισω αμεσα και οποια αποκεντρικη αποψη, ιδιως απο ατομα που γνωριζουν τον χωρο, ιδιαιτερα χρησιμη.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων
:)

fotini86
20-02-2009, 09:29 PM
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα για αυτό και είπα να προσθέσω και εγώ την γνώμη μου...

Έχοντας λοιπόν όλες τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για δουλειά έρχεται ο καιρός για την ανάληψη καθηκόντων!!! έρχεται ο καιρός να εφαρμόσουμε στην πράξη όλα όσα μάθαμε σε θεωρητικό επίπεδο. Προσωπικά όσο ασχολούμαι με το αντικείμενό μου τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται.

Ακόμα το πιο ωραίο είναι ότι κάθε μέρα στον ναυτιλιακό χώρο είναι και μία διαφορετική μέρα... παρόλο που το ωράριο καμιά φορά είναι λίγο περίεργο. Καλώς η κακώς το πλοίο στην θάλασα δεν έχει σαββατοκύριακα και ωράρια!!

rosenrot
25-02-2009, 05:42 PM
Καλησπέρα σε όλους. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε εδώ μέσα. Πιστεύω ότι βοηθάτε πολυ κόσμο ανοίγοντας τους τα μάτια σε πολλά πράγματα. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί κάποιος με πτυχίο από ΑΤΕΙ Μηχανολογίας (Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ κοινώς) να εργαστεί στον τομέα της ναυτιλίας. Είτε στην στεριά είτε στην θάλασσα και με τι αντικείμενο. Επίσης αν τα παρπάνω δύνανται τότε ποιες είναι οι προοπτικές και οι δίοδοι εξέλιξης στον τομέα αυτό. Στον λιγοστό χρόνο που έχω στην διάθεση μου λόγω δουλειάς (δυστυχώς) προσπάθησα να βρω κάτι αντίστοιχο στο φόρουμ σας αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως να μην έψαξα αρκετά. Ελπίζω στην ανταπόκριση σας. :)

Eng
25-02-2009, 09:33 PM
Καλησπέρα σε όλους. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε εδώ μέσα. Πιστεύω ότι βοηθάτε πολυ κόσμο ανοίγοντας τους τα μάτια σε πολλά πράγματα. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί κάποιος με πτυχίο από ΑΤΕΙ Μηχανολογίας (Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ κοινώς) να εργαστεί στον τομέα της ναυτιλίας. Είτε στην στεριά είτε στην θάλασσα και με τι αντικείμενο. Επίσης αν τα παρπάνω δύνανται τότε ποιες είναι οι προοπτικές και οι δίοδοι εξέλιξης στον τομέα αυτό. Στον λιγοστό χρόνο που έχω στην διάθεση μου λόγω δουλειάς (δυστυχώς) προσπάθησα να βρω κάτι αντίστοιχο στο φόρουμ σας αλλά δεν τα κατάφερα. Ίσως να μην έψαξα αρκετά. Ελπίζω στην ανταπόκριση σας. :)

Καλησπέρα στον νεο φιλο και να σε καλωσορίσω στο..χωρο μας! Λοιπον αγαπητε μου φιλε, υπαρχουν διεξόδοι για σενα σαν Μηχανολογος. Καταρχην να βαλουμε την εξης βάση, θα ασχοληθείς με το τεχνικό κομμάτι της ναυτιλίας. Αυτό χωρίζεται σε δυο κομμάτια, στο ναυπηγικό και στο μηχανολογικό. Μπορείς λοιπόν να ξεκινησεις σε ενα γραφειο ναυπηγικό που να αναλαμβάνει επισκευες, ομως ο χωρος περιορίζεται στην επισκευή του πλοίου από τη σκοπιά της μεταλλικής κατασκευής. Η άλλη λύση, αν και λίγο δυσκολη, είναι να κάνεις αιτηση σε ναυτιλιακή ως βοηθός αρχιμηχανικού, ομως φοβαμε οτι οι ελπίδες σου δεν ειναι πολλές (εκτος και αν εχεις ακρη ;)). Συνήθως σαν βοηθοί πηγαίνουν άτομα είτε απο Πολυτεχνείο είτε με μεγάλη εμπειρια στο χωρο των επισκευων - δηλαδη σε ναυπηγικά γραφεία. Αν λοιπόν θα ήθελες να ασχοληθείς σ'αυτό το χωρο να ξερεις οτι ειναι αρκετά δυσκολά και χρειαζεται κουραγια. Εξαρτάται από το τιμημα που εισαι διατεθημένος να πληρώσεις και τους στοχους που εχεις στη ζωή σου. Ελπίζω να σου εδωσα κάτι σαν βάση απο κει και πέρα μπορείς να με ρωτήσεις οτι τυχών απορίες εχεις.

rosenrot
27-02-2009, 02:12 PM
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για την απάντηση. Θα μπορούσες να μου περιγράψεις το αντικείμενο της εργασίας και των δύο τομέων που μου ανέφερες; Του ναυπηγικού στις επισκευές και του μηχανικού (στο καράβι αν κατάλαβα καλά). Επίσης με βάση τι μισθό (εμπειρικά πάντα) ξεκινάνε αυτές οι δουλειές;

Eng
27-02-2009, 03:13 PM
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για την απάντηση. Θα μπορούσες να μου περιγράψεις το αντικείμενο της εργασίας και των δύο τομέων που μου ανέφερες; Του ναυπηγικού στις επισκευές και του μηχανικού (στο καράβι αν κατάλαβα καλά). Επίσης με βάση τι μισθό (εμπειρικά πάντα) ξεκινάνε αυτές οι δουλειές;

Λοιπον στο κομματι των επισκευων το πρωτο - πρωτο που μπορεις να κανεις χωρις να υπαρχει ιδιαιτερη εξειδίκευση είναι οι παχυμετρήσεις. Σ'αυτή τη δουλειά θα λέγαμε πως εχεις ενα μηχανημα υπερήχου και μετρας τα πάχη των λαμαρινων σ'ενα βαπορι οταν είναι επισκευή. Η δευτερη περιπτωση είναι να μπείς σε κάποιο από τα συνεργεία που υπάρχουν στο Πέραμα και να εργαστείς σαν βοηθός του μαστορα σε πιο ελευθερη εννοια. Τωρα προοπτικές και των δυο δρομων, θα ελεγα οτι είναι στο χερι σου αλλά σε γενικό πλαίσιο είναι αυτές οι δουλειές που θα σε κάνουν να πάς υποψήφίος για μια θεση βοηθού αρχιμηχανικού. Πόσο διαστημα? Το λιγοτερα μια 3 ετια σε επισκευές. Τωρα μισθοί, στις παχυμετρήσεις σαν "πρωτάρης" είναι περιπου 500Ε. και καπου 45Ε. τη μερα extra οταν εισαι στο εξωτερικό. Οταν πάρεις το Level 2 στις παχυμετρήσεις ο μισθος παίζει από 800 - 900Ε. και κάπου στα 80-90Ε τη μερα στο εξωτερικό. Βεβαια αυτά παίζουν και ανάλογα την εταιρία που θα εργαστείς. Τωρα αν εισαι σε ενα συνεργείο στο Περαμα σα βοηθός, ο μισθός είναι λίγο πολύ στα ίδια χωρις ομως τα extra του εξωτερικού. Αυτά ως προς τη μια πλευρά.
Τωρα στο αλλό κομμάτι σαν Βοηθός αρχιμηχανικού εκεί θα είσαι σε κάποια Ναυτιλιακή υπάλληλος και θα κάνεις διαφορες εργασίες αλλές φορές γραφείο αλλά αν εισαι καλός μπορεί να έχεις και τη τύχη να βγείς επισκευή σε καποιο βαπόρι σε ναυπηγείο. Σίγουρα το Μηχανοστασιο του βαποριού θα είναι ο χώρος εργασίας σου κατα το 85%. Από τη μικρότερη βίδα μέχρι τα εμβολοχιτώνια και τις αντλίες, οχι οτι θα λύνεις μηχανές μεσα στο μαυρόλαδο (που για μενα αυτό ειναι το σχολείο) αλλά κάνεις παρακολούθηση της επισκευής. Τωρα η δουλειά του Αρχιμηχανικού.. Να σου πω - οπως μου είχε πει καποιος και μενα οταν ξεκινησα - στην Επισκευή είσαι ο Αρχων Όλων, είσαι ο αντιπρόσωπος του πλοιοκτήτη και της εταιρίας. Δεν θελω να επεκταθώ γιατί είναι κάτι που δεν είναι η ωρα του για να αναφερθώ. Πάντως αν περάσεις όλες τις κλίμακες και εχεις την τυχη να εισαι Αρχιμηχανικός, τοτε θα μπορείς να πεις οτι εφτασες και καπου, και εκει σου ανοιγονται άλλες πορτες. οσο για τους μσθούς σε μια Ναυτιλιακή σαν βοηθός παίζουν απο 900 - 1200Ε συν (αλλά οχι πάντα σε όλες) κάποιο extra γυρω στα 80Ε.
Τωρα κάτι τελευταιο, υπάρχει και η επιλογή να γίνεις Δοκιμος Μηχανής και σε 6 μηνες (τοσο ηταν στη δική μου περιπτωση) να πάρεις του 3ο Μηχανικού χωρις εξετασεις και να ξεκινησεις μια καριερα σαν Ναυτικός στη Θαλασσα.
Απο σενα εξαρτάται τη θέλεις και που βλέπεις τον εαυτό σου. Ελπίζω να σε κατατόπισα κάπως!

rosenrot
28-02-2009, 08:44 AM
Ενδιαφέρον αυτο για Δόκιμος Μηχανής. Επειδή έιμαι άσχετος όμως εντελώς με την θάλασσα μπορείς να μου πεις ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Δόκιμου Μηχανικού; Επίσης υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ηλικία για αυτήν την ειδικότητα;Και αφού πάρεις του 3ου
Μηχανικού από εκεί και πέρα τι κάνεις; Πώς εξελίσεσαι; Ανεβαίνεις ιεραρχικά και μισθολογικά;Φαντάζομαι αποκτάς και άλλες αρμοδιότητες.

Altair
29-03-2009, 12:52 PM
Καλησπέρα σε όλους!
Έστω ότι κάποιος έχει τελιώσει βασικό πτυχίο και μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο (αλλά όχι στος ναυπηγούς) κι έχει πάρει μια "θεωρητική μηχανολογική" κατάρτιση.
Τι ευκαιρίες του ανοίγονται στη ναυτιλία;
(εκτός από γραμματεική υποστήριξη;:confused:)

Altair
30-03-2009, 01:53 PM
Ευχαριστώ για την ανάπτυξη που δώσατε στο θέμα. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα και όχι μόνο στο ξεκίνημα.
Δουλεύω εδώ και ένα χρόνο στο τεχνικό τμήμα ναυτιλιακής και τα λεφτά είναι αρκετά καλά.
Αυτό που ξέχασα να διευκρινίσω είναι ότι είμαι γυναίκα, οπότε εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσα να μπαρκάρω σε ένα bulker με πλήρωμα 36 Φιλιππίνους.
Ως εκ τούτου έχω κολλήσει στην απίστευτη ρουτίνα της γραμματείας.
Και απλά αναρωτιέμαι αν μπορώ κάπως να ξεκολλήσω από αυτή την κατάσταση (να κάνω κάτι άλλο) σε αυτήν ή σε άλλη εταιρία.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω γνωριμίες στο χώρο για να μου δώσουν κάποια συμβουλή (είτε να προχωρήσω, είτε να κάτσω εκεί που κάθομαι)

Michael
30-03-2009, 02:29 PM
Έχεις κοιτάξει την πιθανότητα να εργαστείς σε κάποιον νηογνώμωνα;
Αν η ειδικότητά σου είναι αυτή της μηχανολόγου νομίζω πως δεν θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια θέση.

anastasia-pat
02-04-2009, 04:45 PM
geia sas
eimai foititria tou panepistimiou aigaiou..kai thelw na kanw fetos praktiki kai skeftomoun 2 epiloges gia nautiliakes epixeiriseis i stin xio opou einai i sxoli mou i stin athina..den kserw poia na epileksw giati apo tin mia skeftomai oti stin xio gia praktiki einai pio eukola(ta wraria) alla apo tin alli isws na min exei diasindeseis me tin athina kai auto tha einai gia mena ena megalo meion..:(kai kati allo se ena xrono teleiwnw tin sxoli mou(naytilias kai epixeirimatikwn ypiresiwn) kata tin gnwmi sas poia metaptuxiaka tha mporousan na einai kala..sas euxaristw poli

fotini86
02-04-2009, 09:48 PM
Αναστασία και γω τελείωσα το ΤΝΕΥ τον περασμένο Ιούνιο - 2008 (ορκωμοσία τον Δεκέμβρη του '08). :p Και γω συμμετείχα στα προγράμματα πρακτικής άσκησης και πραγματικά αξίζει η προσπάθεια. Κοίτα στην Χίο δεν υπάρχουν ναυτιλιακές εκτός από 2. Το ένα είναι ένα γραφειάκι που ανήκει στον Cpt. Tsako και ασχολείται με crewing. Βασικά δεν ασχολείται ακριβώς, απλά στο γραφείο είναι ενας κυριούλης για να βλέπει πρώτος τα παιδιά που έχουν σκοπό να φύγουν εκπαιδευτικά ταξίδια από τις Ακαδημίες της Χίου ή της Οινούσας ή απλά για να εξυπηρετεί κάποια πράγματα στο νησί. Και η δεύτερη είναι μια μικρή με 2 Bulk Carriers όπου και δουλεύει μια φίλη μου. Αυτά όσο ήμουν εγώ εκεί και εκτός αν εσύ έχεις βρει κάτι, τότε αλλάζει....

Πέρα από αυτά, επειδή πέρασα και γω από τις σκέψεις που κάνεις και συ εγώ προτείνω να επιλέξεις τον Πειραιά για πρακτική γιατί έτσι θα σου δωθεί η ευκαιρία για κάτι πιο σοβαρό μόλις τελειώσεις το Παν/μιο. Η εταιρεία θα δει πως δουλεύεις, τις προσδοκίες σου... και να σε σίγουρη ότι θα σε έχει στα υπόψιν της.

Για μεταπτυχιακό είναι λίγο γενική η ερώτησή σου. Εάν θέλεις να συνεχίσεις πάλι στα ναυτιλιακά εδώ στην Ελλάδα δεν έχεις και πολλές επιλογές εκτός από το ΠΑΜΕ του Αιγαίου και του ΠΑΠΕΙ. Εάν ενδιαφέρεσαι για εξωτερικό εκεί αλλάζει το πράγμα. Πάντως μην διστάσεις να ζητήσεις την γνώμη των καθηγητών στο ΤΝΕΥ. Εγώ είχα μιλήσει με την Κ. Θανοπούλου και μου έδωσε αρκετές πληροφορίες. Μην ξεχνάς πως αυτήν την στιγμή διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Newcastle και ότι για 7 χρόνια δίδασκε στο Cardiff και γενικότερα ότι είναι από τους πιο αξιόλογους καθηγητές.

anastasia-pat
03-04-2009, 03:52 AM
se euxaristw para polu ma para polu..kai egw eixa skopo na rwtisw tin k thanopoulou..skeftomoun to metaptuxiako mou na min toso me nautiliaka kati isws me nautiko dikaio sundiasmenes metafores k.a..na se rwtisw esy kaneis metaptyxiako an oxi sou itan eukolo na vreis na vreis douleia???sorry an se kourazw apla thelw na gnwrizw ligo ti ginetai stin agora..kai pali se euxaristw para polu gia tis plirofories sou...

fotini86
03-04-2009, 09:06 AM
Καλημέρα!!

Όχι Αναστασία δεν κάνω μεταπτυχιακό. Πίστεψέ με η δουλειά μετράει πολύ περισσότερο από ένα Μεταπτυχιακό ακόμα και αν γίνεται στο καλύτερο Παν/μιο. Αν και είχα και γω στο νου μου να κάνω μεταπτυχιακό όταν τελείωνα γιατί έλεγα ότι μια που είμαι στο κλίμα των εργασιών και των διαβασμάτων να συνεχίσω... Αλλά τελικά μετά από ώριμη σκέψη και πολλές συζητήσεις κατάλαβα πως ήμουν πολύ λάθος. Απλά πρέπει να σκεφτείς πια η χρησιμότητα του Μεταπτυχιακού μετά τις προπτυχιακές σπουδές. Θα είναι σε αυτό που πραγματικά θα θέλεις να ασχοληθείς; Εγώ πραγματικά από τότε που έπιασα δουλειά έχω αναθεωρήσει πάρα πολλές φορές για κάποια πράγματα που σκεφτόμουν. Και τώρα τελαυταία έχει γίνει πολύ της μόδας το μαστερ μετά το Παν/μιο....

Πέρα από όλα αυτά σκοπός μου δεν είναι να σε επηρεάσω στην τελική απόφασή σου.... απλά πρέπει να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις.

Στο δεύτερο ερώτημά σου - όσον αφορά για το αν βρήκα εύκολα δουλειά - η αλήθεια είναι ότι έπεσα σε περίεργο καιρό, βλέπεις μόλις είχε ξεσπάσει η όλη ιστορία με την οικονομική κρίση και είχαν παγώσει οι περισσότερες δουλειές. Παρόλα αυτά όμως και μετά από πολύ υπομονή και επιμονή τα κατάφερα και τώρα είμαι σε μια εταιρεία στον Πειραιά.

anastasia-pat
03-04-2009, 10:05 AM
kalimera
egw skeftomoun ta katsw ena xrono na psaksw douleia kai meta pou thelw na kanw metaptuxiako alla ksereis oloi se anxwnoune( kai pou pas xwris metaptuxiako, kai ta pragmata einai poli duskola xwris ena deutero ptuxio k.a pou stadar ta exeis akouseis)..pragmatika meta apo para poli kairo akousa kati poli euxaristo oti kapoios me epimoni ta katafere..pragmatika mpravo einai para poli entharitiko se ena diastima pou akous mono disaresta pragmata kai apoliseis..elpizw na xeis mia para poli kali stadiodromia..emena toulaxiston me voithiseis para poli akousa kai mia deuteri apopsi apo mia foititria pou exei teleiwsei kai eide tin agora ergasias..se euxaristo paraaaaaaaaaaa pollliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

fotini86
03-04-2009, 01:23 PM
Ναι η αλήθεια είναι πως ναι με όλα αυτά λογικό να αγχώνεσαι...αλλά ξέρεις κάτι; εμείς το προκαλέσαμε αυτό το πράγμα με τα 2 μεταπτυχιακά.... γιατί ο καθένας που τελειώνει το παν/μιο τρέχει αμέσως για το μεταπτυχιακό του με αποτέλεσμα να αναίβει το επίπεδο... Πλέον το να έχεις ένα μεταπτυχιακό δεν λέει και πολλά.... εννοώ δεν χτυπάει στον άλλον σαν κάτι διαφορετικό. Τέλος πάντων ότι και να κάνεις μην ακούς και πολλά γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχώνεσαι...

Altair
03-04-2009, 04:31 PM
Το μεταπτυχιακό καλό είναι: Αν ξεκινάς τώρα, σε ανεβάζει μάνι μάνι πάνω από το βασικό. Επιπλέον, κάνει το βιογραφικό να δείχνει πιο πλούσιο - τραβάει την προσοχή. Τέλος, αυτός που έχει στρωθεί να πάρει μεταπτυχιακό είναι συνήθως συνεπής και εργατικός.

Από κει και πέρα... Στην εργασία καλέισαι να αποδείξεις ποιος/ ποια είσαι από το απόλυτο 0. Κανένας αρχιμηχανικός ή καπετάνιος δε πρόκειται να σου χαριστεί επειδή έχεις μεταπτυχιακό! (εκτώς αν έχεις τον υπουργό μπάρμπα)
Κι έχουν δίκιο: αν π.χ. το boiler αποκτήσει μια τεράστια ρωγμή, εσύ θα ξέρεις γιατί αστόχησε ο χάλυβας, αλλά ο μάστορας θα ξέρει πώς να το φτιάξει και τελικά αυτός θα σώσει την κατάσταση, το ναύλο και την εταιρία.

Η γνώμη μου πάντως είναι, να δουλέψεις ένα χρόνο, να δεις τις ανάγκες της αγοράς και πώς συνδέονται μ' αυτά που σ' αρέσουν, και να διαλέξεις το μεταπτυχιακό σου. Μη το αφήσεις όμως περισσότερο. Όσο τ' αφήνεις, σ' αφήνει...

seiker
09-05-2009, 12:26 AM
ΑΝΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

lefterismare
30-07-2009, 12:23 PM
ρε παιδιά υπάρχει διαφορά μεταξύ charterer και broker?

fotini86
30-07-2009, 01:43 PM
ρε παιδιά υπάρχει διαφορά μεταξύ charterer και broker?

nai yparxei..

charterer einai o naulwths/fortwths kai broker einai aytos o opoios mesolavei kai kata mia ennoia ''fernei se epafi'' ta duo meri gia na epiteyxthei mia naylwsh

ElisTa
31-07-2009, 11:17 AM
Καλησπερα σε ολους!
Εχει καιρο που διαβαζω τα θεματα σας αλλα μολις πριν λιγες μερες εγινα μελος στην παρεα σας.
Εγω λοιπον απο πτυχια εχω BSc business administration/international business και MSc Electronic Business. Δουλευω ηδη 5 χρονια σε εταιρια οχι ναυτιλιακη και πριν λιγο καιρο ξεκινησα στο SBE για ενα πτυχιο BSc στα ναυτιλιακα.
Ο μισθος που παιρνω ειναι αρκετα καλος αλλα δουλευω πολλες ωρες. Σκεφτομαι σε ενα χρονο να κοιταξω δουλειες σε ναυτιλιακες μιας και θα ξερω και πεντε πραγματα παραπανω για τον κλαδο.

Θα ηθελα να μου πειτε σε ποια τμηματα θα μπορουσα να εργαστω (θα μου αρεσε το chartering πιστευω) και περιπου τι μισθο θα μπορουσα να παρω ετσι ωστε να συντηρουμαι μονη μου. Να σας πω εδω οτι μενω και δουλευω εκτος Αθηνων.

Ευχαριστω εκ των προτερων και καλα μπανια σας ευχομαι!

Panetoimos
07-08-2009, 09:15 PM
Gia sas. Poly oraio forum!. Ήθελα να ρωτήσω το εξής έχω πτυχίο και μεταπτυχιακο σε ασχετο κλαδο με την ναυτιλια ομως στο παρελθον δουλεψα σε μεγαλη ναυτιλιακη εταιρια για 4 χρονια σε marine department (vetting, inspections ,registry,drydocks) για να παρω μια ιδεα τοy τι γινεται.
Mετα εκανα το ΜΒΑ in Finance και δουλεψα σε project management σε διαφορες εταιριες,ομως επειδη αυτο που ηθελα παντα ηταν το chartering αλλα ΠΟΤΕ δεν ειχα την ευκαιρια να μπω (μου ελεγαν διαφορες δικαιολογιες) οταν πρωτο ξεκινησα το 1994 . Το 2008-2009 εδωσα για to ICS in chartering -full certification . Εκανα μερικα interviews και παντα απο γνωριμια (ειναι τρομερα δυσκολο να ανοιξει οποιαδηποτε πορτα χωρις) αλλα χωρις να μου γινει καποιο offer se τμημα chartering η post fixture, ακομη και οταν τους ειπα οτι με ενδιαφερει να αποκτησω εμπειρια και τα λεφτα ειναι δευτερευουσης σημασιας ,για ενα διαστημα θα το εκανα ακομη και χωρις αμοιβη αρκει να μπω ξανα στο χωρο.

Τι θα μπορουσα να κανω τωρα ,γιατι απο αγγελιες εχω απαντησει μεχρι τωρα σε πανω απο 90 καθως και εχω στειλει το c.v μου σχεδον σε ολες τισ ναυλιακες που υπαρχουν . Και βεβαια στην Ελλαδα ζητουν trainee με εμπειρια , πως γινεται αυτο? θα ηθελα τη γνωμη σας στα παραπανω.

Ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων

Leo
08-08-2009, 07:26 AM
Φίλε μου,

η περιγραφή σου τα λέει όλα. Το Chartering είναι το income μιας εταιρείας και όλοι είναι κουμπωμένοι, διστακτικοί και προσεκτικοί. Το πως οι Έλληνες εφοπλιστές έγιναν πολλοί και αυτό ενίοτε οφείλεται και σε ατασθαλίες στελεχών Ναυτιλιακών γραφείων που σιγά-σιγά εξυπηρετούσαν δικά τους συμφέροντα και όχι του εργοδότη τους.....

Διάβασα στο post σου ότι κατέχεις αρκετά μεγαλόσχημα πτυχία και αυτά, ως είναι φυσικό, τα αναφέρεις στα cv που στέλνεις στις εταιρείες. Είναι ίσως δύσκολο να μπεις στο chartering μιας μεγάλης εταιρείας, γιατί εκεί υπάρχουν άνθρωποι εκ των έσω που ετοιμάζονται και τεστάρονται πολλά χρόνια, όπως είναι εξ ίσου δύσκολο να μπεις σε μια μικρή εταιρεία, όταν έχεις πολλές περγαμηνές. Στις μικρές εταιρείες οι άνθρωποι που βλέπουν τα cv φοβούνται τα πολλά πτυχία σκεπτόμενοι αντίστροφα. Δηλαδή, πόσα θα ζητήσει τώρα αυτός.... και θα μείνει? Αν μας την κοπανήσει σε κάνα χρόνο πάλι θα τρέχουμε κλπ κλπ.

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω και φυσικά το ότι οι γνωριμίες και το καλό background παίζουν σπουδαίο ρόλο σε μια πρόσληψη, ανασυγκρότησε το cv σου και παίξε ανάλογα.
Καλή επιτυχία.

Pavliaris
01-09-2009, 09:03 AM
Καλο μηνα και καλο χειμωνα σε ολους. Θα ηθελα να ροτησω κατι , ακουσα οτι σε ναυτιλιακες εταιρειες στα γραφεια τους προσλαμβανουν καπετανιους (απο εμπορικο ναυτικο)... Μπορει να μου εξηγησει καποιος ως τι τους προσλαμβανουν , τι ακριβως κανουν....

marios.sp
03-09-2009, 04:28 AM
Καλο μηνα και καλο χειμωνα σε ολους. Θα ηθελα να ροτησω κατι , ακουσα οτι σε ναυτιλιακες εταιρειες στα γραφεια τους προσλαμβανουν καπετανιους (απο εμπορικο ναυτικο)... Μπορει να μου εξηγησει καποιος ως τι τους προσλαμβανουν , τι ακριβως κανουν....

Παυλο εξ οσων γνωριζω οι ναυτιλιακες εταιριες προσλαμβανουν καπετανιους σε ηλικια μεγαλη δηλαδη 50-55 ετων.Τους προσλαμβανουν ως αρχικαπετανιους δηλαδη για να διαχειριζονται υποθεσεις που απασχολουν τη διοικηση της ναυτιλιακης εταιριας.

Panetoimos
03-09-2009, 10:34 AM
Παυλο εξ οσων γνωριζω οι ναυτιλιακες εταιριες προσλαμβανουν καπετανιους σε ηλικια μεγαλη δηλαδη 50-55 ετων.Τους προσλαμβανουν ως αρχικαπετανιους δηλαδη για να διαχειριζονται υποθεσεις που απασχολουν τη διοικηση της ναυτιλιακης εταιριας.
οχι απαραιτητα εμεις ειχαμε καπετανιους τον 40 ετων στο Marine section περισσοτερο για port captains .

Natsios
03-09-2009, 12:17 PM
Η ηλικια δεν νομιζω να εχει καμια σημασια. Οι καπετανοι μπορουν να δουλεψουν σε πολλα τμηματα μιας ναυτιλιακης εταιριας, εκτως βεβαια απο αυτα που χρειαζονται ιδικεςγνωσεις, οπως νομικο, τεχνικο κτλ. Ετσι μπορουν να εργαστουν στο Operations η στο Marine κυρίως αλλα και στο τμημα πληρωματων ακομα και σε λογιστηριο να ελενχουν MGA (λιγο σπανιο αλλα οχι απιθανο σε μια μεγαλη εταιρια). Πολλες εταιριες προτιμουν τους καπετανιους τους να δουλεψουν, οταν αποφασισουν να ξεμπαρκαρουν, στα γραφεια τους. Ειναι αυτοι, οπως και οι μηχανικοι, που ισως ξερουν τα βαπορια του στολου αλλα και το συστημα (το πως δουλευει) της εταιριας καλυτερα από ολους. Η ηλικια ισως ειναι ενα θεμα. Ισως για πολλους μεσα στα βαπορια να φαινειται πολυ απλο να δουλευεις στο γραφειο απο τη στιγμη που εχεις φαει τη βαποριλα με το κουταλι. Οι προκλησεις ομως ειναι διαφορετικες εξω και η προσαρμογη στη ξηρα ισως ειναι δυσκολη και τα συναισθηματα μοιαζουν με αυτα του πρωτομπαρκου. Αυτο δεν αρεσει και πολυ. Ομως δεν ειναι και ο κανονας

Pavliaris
03-09-2009, 12:23 PM
Η ηλικια δεν νομιζω να εχει καμια σημασια. Οι καπετανοι μπορουν να δουλεψουν σε πολλα τμηματα μιας ναυτιλιακης εταιριας, εκτως βεβαια απο αυτα που χρειαζονται ιδικεςγνωσεις, οπως νομικο, τεχνικο κτλ. Ετσι μπορουν να εργαστουν στο Operations η στο Marine κυρίως αλλα και στο τμημα πληρωματων ακομα και σε λογιστηριο να ελενχουν MGA (λιγο σπανιο αλλα οχι απιθανο σε μια μεγαλη εταιρια). Πολλες εταιριες προτιμουν τους καπετανιους τους να δουλεψουν, οταν αποφασισουν να ξεμπαρκαρουν, στα γραφεια τους. Ειναι αυτοι, οπως και οι μηχανικοι, που ισως ξερουν τα βαπορια του στολου αλλα και το συστημα (το πως δουλευει) της εταιριας καλυτερα από ολους. Η ηλικια ισως ειναι ενα θεμα. Ισως για πολλους μεσα στα βαπορια να φαινειται πολυ απλο να δουλευεις στο γραφειο απο τη στιγμη που εχεις φαει τη βαποριλα με το κουταλι. Οι προκλησεις ομως ειναι διαφορετικες εξω και η προσαρμογη στη ξηρα ισως ειναι δυσκολη και τα συναισθηματα μοιαζουν με αυτα του πρωτομπαρκου. Αυτο δεν αρεσει και πολυ. Ομως δεν ειναι και ο κανονας
Σε ευχαριστω πολλυ φιλε!

dimpet
04-09-2009, 10:52 PM
καλησπερα.ειμαι φοιτητης στην διοικηση επιχειρησεων και θελω να δουλεψω σε ναυτιλιακη εταιρεια.υπαρχει καποιος που δουλευει σε τετοια εταιρεια?

asterias77
09-09-2009, 01:30 PM
Morgan πρέπει να εχω τελειώσει το παπει για να βρω δουλεια σε ναυτιλιακή εγω εχω τελειώσει Α.Ε.Ν Ασπροπύργου αλλα δεν θα ηθελα να φύγω έξω,έχω 6 μήνες σαν Ανθυπλοίαχος και έχω κάνει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων είναι τόσο δύσκολο να βρώ δουλεια σε παρεμφερέι ναυτιλιακό τομέα ???????????????????

ElisTa
10-09-2009, 12:43 PM
Καλησπερα σε ολους,

για το sbe στο μοσχατο ξερει κανεις? αναγνωριζουν το πτυχιο οι ναυτιλιακες?
ολες οι αποψεις ειναι ευπροσδεκτες...πειτε μου πριν δωσω τσαμπα χρηματα γιατι δεν ειναι και λιγα.

Eng
12-09-2009, 02:05 AM
Καλησπερα σε ολους,

ολες οι αποψεις ειναι ευπροσδεκτες...πειτε μου πριν δωσω τσαμπα χρηματα γιατι δεν ειναι και λιγα.

Καλησπερα φιλε μου,
μια ερωτηση, ποιο ειναι το SBE? Μαλλον θα ειναι καποιο απο τα ιδιωτικα κολεγια και μαλλον θα θελεις να κανεις master σε shipping administration. Περαν αυτου τι εχεις τελειωσει?

Natsios
12-09-2009, 10:37 AM
Καλησπερα σε ολους,

Γνωριζα αυτο το κολλεγιο αρκετα χρονια πριν. Ειχε καποιους αξιολογους καθηγητες μεσα απο εταιριες και το χωρο της ναυτιλιας που σου διδασκαν τα πραγματα οπως πργματικα ειναι στη πραξη χωρις πολλες θεωριες. Δεν ξερω αν συνεργαζονται ακομα με το κολλεγιο. Οπως και να εχει ενα ιδιωτικο κολλεγιο ειναι ενα ιδιωτικο κολλεγιο. Με τον ενα τροπο η τον αλλο καποια στιγμη θα περασεις τα μαθηματα. Το θεμα ειναι τι προσπαθεια θα κανεις εσυ και ποσο πολυ θα ασχοληθεις και θα εμβαθυνεις και απο μονος σου και ποσο θα προχωρησεις. Βεβαια η οργανωση και οι καθηγητες του κολλεγιου θα πρεπει να βοηθησουν σε αυτο και σε αυτα δεν εχω εικονα του πως ειναι σημερα.

ElisTa
12-09-2009, 09:03 PM
Καλησπερα φιλε μου,
μια ερωτηση, ποιο ειναι το SBE? Μαλλον θα ειναι καποιο απο τα ιδιωτικα κολεγια και μαλλον θα θελεις να κανεις master σε shipping administration. Περαν αυτου τι εχεις τελειωσει?

Καλησπερα και ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Απο πτυχια εχω BSc Business Administration/International business και επισης, MSc Electronic Business. Να σημειωσω οτι μενω και δουλευω στην Θεσσαλονικη και παραλληλα παρακολουθω ενα seminar του sbe στην Αθηνα στο οποιο κανω καποια εισαγωγικα μαθηματα σχετικα με την ναυτιλια. Οσο για μεταπτυχιακο μου ειπανε οτι ειναι δυσκολο διοτι δεν εχω καμια γνωση της ναυτιλιας και της σχετικης αγορας και με παραμπεμπουν σε ενα προγραμμα Bsc maritime operations διαρκειας 2 ετων αναγνωριζοντας τα πτυχια μου ωστε να γλυτωσω τον πρωτο χρονο. Αυτα σε ο,τι αφορα τα πτυχια. Αν εχεις χρονο μπορεις να δεις www.sbe.gr (http://www.sbe.gr)
Γενικοτερα σχετικα με τα ναυτιλιακα δεν υπαρχουν πολλες επιλογες στην Ελλαδα απο ιδιωτικα κολλεγια. Ειναι μετρημενα στα δαχτυλα ενος χεριου.

ElisTa
12-09-2009, 09:12 PM
Γνωριζα αυτο το κολλεγιο αρκετα χρονια πριν. Ειχε καποιους αξιολογους καθηγητες μεσα απο εταιριες και το χωρο της ναυτιλιας που σου διδασκαν τα πραγματα οπως πργματικα ειναι στη πραξη χωρις πολλες θεωριες. Δεν ξερω αν συνεργαζονται ακομα με το κολλεγιο. Οπως και να εχει ενα ιδιωτικο κολλεγιο ειναι ενα ιδιωτικο κολλεγιο. Με τον ενα τροπο η τον αλλο καποια στιγμη θα περασεις τα μαθηματα. Το θεμα ειναι τι προσπαθεια θα κανεις εσυ και ποσο πολυ θα ασχοληθεις και θα εμβαθυνεις και απο μονος σου και ποσο θα προχωρησεις. Βεβαια η οργανωση και οι καθηγητες του κολλεγιου θα πρεπει να βοηθησουν σε αυτο και σε αυτα δεν εχω εικονα του πως ειναι σημερα.

Ευχαριστω για την απαντηση!

Συμφωνω απολυτα μαζι σου εκτος απο ενα σημειο...το οτι ειναι ιδιωτικο ειναι μια παρεξηγημενη εννοια. Το πρωτο μου πτυχιο το πηρα απο ιδιωτικο κολλεγιο με πολυ διαβασμα και σε ενα πραγματικα εξαιρετικο επιπεδο σπουδων. οι πανελληνιες και γενικοτερα το εκπαιδευτικο συστημα στην χωρα μας δεν αφηνει και πολλες επιλογες και νομιζω θα συμφωνησεις μαζι μου οτι το επιπεδο πολλες φορες ειναι αθλιο. Σαφεστατα υπαρχουν και εξαιρεσεις ομως. Εαν υπηρχε ενα πιο συμπαγες και δυνατο συστημα εκπαιδευσης κανενας δεν θα πηγαινε στα ιδιωτικα γιατι πολυ απλα δεν θα ειχαν ζητηση. Δεν ειναι τυχαιο που ειμαστε η μοναδικη χωρα με φροντηστηρια που ξεκινουν ακομη και απο το δημοτικο...το ειδα σε μια διαφημιση προσφατα και δεν το πιστευα.

Τελοσπαντων, να μην φλυαρω περισσοτερο και ευχαριστω και παλι για την γνωμη σου.

Eng
12-09-2009, 10:32 PM
Αγαπητε μου φιλε Elis Ta,
σαν επειδη σπουδων πραγματικά μπορω να πω πως σε θαυμαζω. Θεωρω πως σε οποιονδηποτε επιχειρηματικο χωρο θα εχει σιγουρα ενα καλο μελλον. Σε οτι ομως αφορά το χωρο μας, τη Ναυτιλια εδω τα πραγματα τινουν να ειναι μονοδιαστατα. Ο συσχετισμος του business admin. με το shipping δεν ειναι και κατι το οποιο ευδοκιμει στην Ελλαδα. Οπως και συ προανεφερες στον φιλο μου Natsios με πολυ ομορφα λογια, μπορω να στο συνοψισω στο σε μια φραση, ελλειπεις θεσεις. Στις Ναυτιλιακες αυτο που εχει τη μεγαλυτερη κινηση ειναι το Operation και κυριως το Technical Department - αυτο που ανηκω εγω. Τωρα το τι χρειαζεται για αυτα, αν ανατρεξεις σε προηγουμενες σελιδες, θα βρεις πολλες πληροφορίες.
Οποτε σαν μια ταπεινη γνώμη μου.. να διαπρέψεις στον τομεα σου.
Ευχομαι οτι καλυτερο μεσα απ τη καρδια μου φιλε μου και ας μην σε ξερω!!

Natsios
13-09-2009, 09:46 PM
Ευχαριστω για την απαντηση!

Συμφωνω απολυτα μαζι σου εκτος απο ενα σημειο...το οτι ειναι ιδιωτικο ειναι μια παρεξηγημενη εννοια. Το πρωτο μου πτυχιο το πηρα απο ιδιωτικο κολλεγιο με πολυ διαβασμα και σε ενα πραγματικα εξαιρετικο επιπεδο σπουδων. οι πανελληνιες και γενικοτερα το εκπαιδευτικο συστημα στην χωρα μας δεν αφηνει και πολλες επιλογες και νομιζω θα συμφωνησεις μαζι μου οτι το επιπεδο πολλες φορες ειναι αθλιο. Σαφεστατα υπαρχουν και εξαιρεσεις ομως. Εαν υπηρχε ενα πιο συμπαγες και δυνατο συστημα εκπαιδευσης κανενας δεν θα πηγαινε στα ιδιωτικα γιατι πολυ απλα δεν θα ειχαν ζητηση. Δεν ειναι τυχαιο που ειμαστε η μοναδικη χωρα με φροντηστηρια που ξεκινουν ακομη και απο το δημοτικο...το ειδα σε μια διαφημιση προσφατα και δεν το πιστευα.

Τελοσπαντων, να μην φλυαρω περισσοτερο και ευχαριστω και παλι για την γνωμη σου.

θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου και ο μονος λόγος που αναφέρθηκα ετσι για τον ιδιωτικό τομέα ειναι γιατί εχω δει πολλους και πολλές να εχουν πάρει πτυχία χωρις να πατανε σε σχολές και χωρις να ασχολούνται. Ειναι σίγουρα προς οφελος σου το οτι διαβασες και ασχολήθηκες με τις σπουδές σου και αυτο θα το δεις μπροστά σου. Αυτο ειναι εξάλου και αυτό που εννοούσα και έτσι να συνεχίσεις. Να ασχοληθείς με αυτο που πραγματικά σου αρέσει και σε γοητεύει. Ο χώρος την ναυτιλίας είναι λίγο δύσκολος στο να κάνεις την αρχή. Να μπείς κάπου. Μην το βάζεις όμως κάτω. Σου επισημαίνω οτι ναυτιλία δεν σημαίνει απαραίτητα ναυτιλιακή εταιρία μόνο. Υπάρχουν πολλές εταιρίες με μεσίτες πετρελαίων, ναύλων, αγοροπωλησιών πλοίων κτλ
Σχετικά με το κολλεγιο, όπως σου είπα και πριν δεν εχω πρόσφατη εικόνα

suede
24-09-2009, 04:02 PM
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑNEI MSc IN MARITIME OPERATION . ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ (ΕΚΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ TRIA ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ FREIGHT COLLECTION DEPT (LAYTIME CALCULATIONS). ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣTO OPERATION DEPARTMENT ΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ? ΕΧΩ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΚΕΙ? Η ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

suede
24-09-2009, 04:12 PM
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑNEI MSc IN MARITIME OPERATION . ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ (ΕΚΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ TRIA ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ FREIGHT COLLECTION DEPT (LAYTIME CALCULATIONS). ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣTO OPERATION DEPARTMENT ΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ? ΕΧΩ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΚΕΙ? Η ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

http://www.nautilia.gr/forum/images/misc1/progress.gif

found
24-09-2009, 08:33 PM
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
diskolo to blepo.xriazete empiria sta ploia

fotini86
24-09-2009, 10:00 PM
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Το εάν έχεις τα προσόντα με το εάν μπορείς να δουλέψεις στο ops dpt. είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Όσον αφορά το πρώτο και με βάση όσα περιγράφεις για την καριέρα σου μέχρι τώρα θεωρώ πως μπορείς να ανταπεξέλθεις. Τώρα όσον αφορά το δεύτερο νομίζω πως εξαρτάται και από την κρίση της εκάστοτε εταιρείας. Φαντάζομαι πως -πάνω κάτω - εφόσον έχεις επαφή με το αντικείμενο και με τον χώρο θα έχεις ακούσει ή θα έχεις παρακολουθήσει λιγάκι και πως δουλεύει το ops. Δεν μιλάμε για κάτι ανέφυκτο. Μπορείς να το δοκιμάσεις ξεκινώντας να ψάχνεις επάνω σε αυτό....Ούτως ή άλλως εμπειρία υπάρχει. :rolleyes:

Apostolos
24-09-2009, 10:07 PM
Θέλει γνώσεις και εμπειρία και απο το πλοίο καθε αυτό. Σπάνια κάποιος μή Πλοίαρχος ή Α' Μηχ/κος καταφέρνει να είναι ηγετικό μέλος του operation dpt

Natsios
24-09-2009, 10:21 PM
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

θα συμφωνήσω με τη fotini 86. Η προυπηρεσια σου στο freight collection σημαινει εμπειρια στην έννοια χρονου-εκμεταλευση/διαχειριση πλοίου που θα σε βοηθήσει πολύ στο operation. Θα σου προτεινα να αφιερώνεις χρόνο στην εννοια "πλοιο", "βαπόρι". Να χώνεσαι και να μαθαίνεις καπετανίστηκα πράγματα όπως φορτώσεις, κοπώσεις πλοίου, φορτία, αμπάρια, καθαρισμος αμπαριών, πετρέλαια, καταναλώσεις, πλήρωμα και ψυχολογία αυτου κτλ κτλ. Μπορεί να ακούσεις απο πολλους οτι αμα δεν εισαι καπετάνιος δεν κανεις. Μην μασας! Αμα σου αρέσει και εχεις το ζήλο να ασχοληθείς θα προχωρήσεις. Φυσικα εξαρταται απο την εταιρια οπως ειπε η fotini αλλα εσυ εκει, στη προσπαθεια σου. Αν εισαι ακόμα στο freight collection προσπαθησε να κάθεσαι σε μια θέση μεσα στο operation και στήνε αυτι όλη μέρα. Να ακούς και να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Έχει αρκετες ιδιαιτεροτητες και προκλησεις το τμήμα και χρειάζεται μεγάλη εμπειρια που όλοι μας αποκτούμε μέρα με τη μέρα.

fotini86
24-09-2009, 10:34 PM
Δεκτό ότι ηγετικό μέλος γίνεσαι δύσκολα ή πολύ απλά να γίνεις operator. Δεν ξεκινά κανείς την καρίερα του από στέλεχος. Παρόλα αυτά δεν το βρίσκω και τόσο δύσκολο να εργαστεί κανείς στο operation.....

Natsios
24-09-2009, 10:38 PM
Το θεμα θα μεταφερθει στο "ποντοπορος-εργασια σε ναυτιλιακο γραφειο" που ηδη αναπτύσεται και εκει

fotini86
24-09-2009, 10:43 PM
θα συμφωνήσω με τη fotini 86. Η προυπηρεσια σου στο freight collection σημαινει εμπειρια στην έννοια χρονου-εκμεταλευση/διαχειριση πλοίου που θα σε βοηθήσει πολύ στο operation. Θα σου προτεινα να αφιερώνεις χρόνο στην εννοια "πλοιο", "βαπόρι". Να χώνεσαι και να μαθαίνεις καπετανίστηκα πράγματα όπως φορτώσεις, κοπώσεις πλοίου, φορτία, αμπάρια, καθαρισμος αμπαριών, πετρέλαια, καταναλώσεις, πλήρωμα και ψυχολογία αυτου κτλ κτλ. Μπορεί να ακούσεις απο πολλους οτι αμα δεν εισαι καπετάνιος δεν κανεις. Μην μασας! Αμα σου αρέσει και εχεις το ζήλο να ασχοληθείς θα προχωρήσεις. Φυσικα εξαρταται απο την εταιρια οπως ειπε η fotini αλλα εσυ εκει, στη προσπαθεια σου. Αν εισαι ακόμα στο freight collection προσπαθησε να κάθεσαι σε μια θέση μεσα στο operation και στήνε αυτι όλη μέρα. Να ακούς και να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Έχει αρκετες ιδιαιτεροτητες και προκλησεις το τμήμα και χρειάζεται μεγάλη εμπειρια που όλοι μας αποκτούμε μέρα με τη μέρα.

Έτσι ακριβώς...

sealonep
06-10-2009, 02:03 PM
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΑ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΤΟ FORUM ΣΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΤΙΟ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΜΕ 15 ΜΗΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ.ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΟΝΤΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ.ΠΛΕΟΝ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ,ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΦΟΡΤΙΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

Michael
09-10-2009, 01:47 PM
Προσωπικά, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα ακόμα μπάρκο και να πας πάρεις του γραμματικού. Μετά αν θες ψάχνεις για δουλειά εκτός πλοίου. Όπως καταλαβαίνεις είσαι ένα κλικ από το να αποκτήσεις ενα επιπλέον προσόν που μπορεί να βοηθήσει να έχεις λίγο καλύτερες προοπτικές. Βέβαια και σαν ανθυποπλοίαρχός μπορείς να βρεις δουλειά.

Οι τρόποι είναι οι συνήθεις.
Οι προσωπικές συστάσεις και γνωριμίες είναι ο πρώτος!
Από εκεί και πέρα αγγελίες και σαιτ εταιρίων που σε ενδιαφέρουν. Πλέον όλα σχεδον τα σαιτ έχουν κομμάτι για αποστολή βιογραφικών από ενδιαφερόμενους υποψήφιους υπαλλήλους και ενίοτε δημοσιεύουν κενές θέσεις.
Αρα πρέπει να φτιάξεις και ένα καλό βιογραφικό πριν από όλα...

Αν κοιτάξεις και προηγούμενα μηνήματα σε αυτήν την ενότητα και στο υπόλοιπο φόρουμ θα βρεις αρκετό υλικό και απαντήσεις. Ό,τι άλλη απορία έχεις ρώτα εδώ και στις άλλες σχετικές ενότητες.

ΚΑΡΜ
21-10-2009, 11:13 AM
ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ CARDIFF, ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΙΛ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΟ. ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΠΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ CV SE AKOMA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ουραγκων
21-10-2009, 01:13 PM
Φιλε ΚΑΡΜ στο συγκεκριμενο διαδυκτυακο χωρο θα βρεις σχεδον ολες τις Ναυτιλιακες εταιριες. Πολλες απο αυτες εχουν σελιδα αλλες παλι οχι. Αυτες που δεν εχουν προσπαθησε να τις εντοπισεις μεσω google. Εγω αυτο κανω ακολουθοντας το γνωστο copy paste and google it!!!!
http://www.ship.gr/offices/index.htm

nikstef
21-10-2009, 01:20 PM
ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ CARDIFF, ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΙΛ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΛΙΓΟ. ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΠΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ CV SE AKOMA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

KΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ,

ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΤΥΧΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΝΑΥΛΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΠΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ).
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ CV, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ COVER LETTER, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ www.ship.gr (http://www.ship.gr), ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ.
ΤΕΛΟΣ, ΔΟΚΙΜΑΖΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ CV ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΩΝΤΑΣ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΠΛΟΙΩΝ Κ.Α.

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ, ΕΛΠΙΧΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

Michael
21-10-2009, 03:25 PM
Προσπάθησε να ψάξεις και σε άλλες εταιρέιες και οργανισμούς περί την ναυτιλία και όχι μόνο καθαρά ναυτιλιακές εταιρίες δηλάδη όχι μόνο σε εταιρίε που διαχειρίζωνται πλοία.
Επίσης σκέψου και το εξωτερικό.
Και μην ρίχνεις την διαθεσή σου. Για όλους υπάρχει μια θέση!

fotini86
24-10-2009, 02:18 PM
Καλησπέρα και από εμένα...

ΚΑΡΜ πολύ σωστά όσα σου έχουν πει και οι υπόλοιποι. Και εγώ όταν τελείωσα τις σπουδές μου από τα 58 βιογραφικά που είχα στείλει είτε μαιλ είτε φαξ απαντήθηκαν μόνο τα 4!! Και αυτό γιατί α) σε κάποιους δεν έκανα από την αρχή β) κάποια βιογραφικά δεν έφατσαν εκεί που θα έπρεπε γ) κάποιοι αποφάσισαν εκ των υστέρων ότι δεν θα προσλάβουν κανέναν και τέλος κάποιες αγγελίες μπαίνουν απλά για να παρακολουθούν οι εταιρείες την αγορά και να μαζεύουν βιογραφικά.
Επίσης κάποιες φορές τα πολλά "χαρτιά" λειτουργούν αντίθετα. Και τι θέλω να πω. Τα πολλά χαρτιά θέλουν και μεγαλύτερες αμοιβές και ίσως κάποιες εταιρείες δεν είναι διατεθιμένες να δώσουν. Ακόμα, όσο και αν δεν μου αρέσει -και σε κανέναν φαντάζομαι- είναι αυτό που λέμε στα μπακαλίστικα μέσο/γνωριμία. Όσο περίργο και αν ακούγεται οι περισσότερες όταν ζητάνε υπάλληλο το πρώτο που κάνουνε είναι να σηκώσουν το τηλ και να ρωτήσουνε σε άλλες εταιρείες αν έχουν κανέναν διαθέσιμο.

Εν τέλει, μην απογοητεύεσαι και μην τα παρατάς. Ψάξε όσο μπορείς και να επιμένεις στις εταιρείες. Αν πάει καιρός πού εχεις στείλει κάνε έναν κόπο και ξαναστείλε reminder.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι και....σύντομα!!!

ElisTa
25-10-2009, 10:02 PM
Καλησπερα σε ολους,

Εδω και καιρο διαβαζω τη ναυτεμπορικη και βλεπω τις αγγελιες σε οτι αφορα εργασια σε ναυτιλιακες. Ενω δεν λενε ποια εταιρια ζητα ατομα, μερικες φορες το εμαιλ τους τις προδιδει. Ομως υπαρχουν και εμαιλ του στυλ yahoo, gmail, hotmail etc. Ειναι συνηθες να δινουν τετοιου ειδους εμαιλ η κατι αλλο συμβαινει?

Και KARM μην απογοητευεσαι, πιστευω οτι το timing ειναι περιεργο. Σε λιγους μηνες θα φτιαξουν τα πραγματα.

Leo
25-10-2009, 11:01 PM
Ναι είναι σύνηθες να υπάρχουν e-mail του στυλ yahoo, gmail, hotmail etc τα οποία δημιουργούνται για να μην φαίνεται ποιο σπίτι κρύβεται από πίσω. Είναι πρόκληση να παίζεις με το άγνωστο, θα σας συμβούλευα να μην χάνετε ευκαιρίες και να μην ανησυχείτε με αυτή την λεπτομέρεια. Δοκιμάστε ότι προφέρεται και επιλέξτε το κατά την κρίση σας καλύτερο.

ElisTa
26-10-2009, 09:01 AM
Ναι είναι σύνηθες να υπάρχουν e-mail του στυλ yahoo, gmail, hotmail etc τα οποία δημιουργούνται για να μην φαίνεται ποιο σπίτι κρύβεται από πίσω. Είναι πρόκληση να παίζεις με το άγνωστο, θα σας συμβούλευα να μην χάνετε ευκαιρίες και να μην ανησυχείτε με αυτή την λεπτομέρεια. Δοκιμάστε ότι προφέρεται και επιλέξτε το κατά την κρίση σας καλύτερο.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας!

Mao
26-10-2009, 10:12 AM
Geia xara se olous, se ligo teleiwnw to stratiwtiko mou kai exw arxisei na paizw to paixnidi tis anazitisis ergasias. Exw paratirisei ola ayta pou exoun pei ta paidia pio panw. I alitheia einai oti oi perissoteres etairies psaxnoun atoma etoima(arximixanikous, managers) kai oxi toso poly voithous, to opoio kanei akoma pio dyskoli tin katastasi. Exoume pesei kai panw stin xeiroteri oikonomiki periodo. Tespa auto pantos pou eipe o Michael einai to kalytero 'gia olous yparxei mia thesi'.
Kai kati akoma mipws kserete kanena allo site i otidipote opou dimosieuonte aggelies gia nautiliakes ektos tis naftemporikis?

Amalia Ioanna
13-01-2010, 07:50 PM
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!!!! ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΩ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ FORUM ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΨΙΛΟΧΑΘΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Natsios
14-01-2010, 09:56 AM
Καλή επιτυχία Αμαλια. Μην περιοριστείς μόνο σε αγγελίες, στείλε βιογραφικά και χτύπα πόρτες. Αξιολόγησε τις όποιες προτάσεις σου γίνουν με ουσιαστικά κριτηρια και μην περιοριστείς σε θέματα χρημάτων, απόστασης κτλ μόνο. Βάλε σκοπό να μπείς κάπου, να κάνεις την αρχή και να αποκτήσεις, εμπειρία και προϋπηρεσία που θα είναι πολύ καλά εφόδια για το μέλλον.
Μην το βάλεις κάτω, να είσαι υπομονετική.

fotini86
14-01-2010, 12:55 PM
Καλημέρα και απο εμένα.. Και εγώ έχω αποφοιτήσει από το Ναυτιλίας του Αιγαίου (Αμαλία το ονομά σου δεν μου θυμίζει κάτι :? ). Εν πάσει περιπτώσει όπως έχει αναφέρει ο Natsios μην το βάλεις κάτω. Και εγώ ήμουν κάποτε στην θέση σου και μάλιστα είχα απογοητευτεί τόσο πολύ που έλεγα ότι ποτέ δεν θα βρεθεί κάτι και για μένα, θεωρούσα το πτυχίο μου άχρηστο. Αλλά δεν είναι έτσι, προσπάθησέ το με λίγο επιμονή και υπομονή και θα βρεθεί κάτι. Καλή δύναμη και επιτυχία σου εύχομαι.

ais
14-01-2010, 08:26 PM
kalispera paidia molis graftika sto forum.eime nayths kai opws oloi mas psaxnw doyleia,eyxaristw kalo brady se olous

ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ
25-01-2010, 12:11 PM
αν και δεν εχω μαθει ακομα αν εχω εδω μεσα συναδελφους που εργαζονται σε ναυτιλιακες, το παρων τοπικ το ανοιγω με σκοπο οταν χρειαστει καποιος , να ζητησει πληροφοριες για το πως μπορει να μπει σε μια εταιρεια για δουλεια, πως να ειναι το cv του, τι απαιτειται απο τους εργοδοτες, που δινουν σημασια και παει λεγοντας.

επειδη ειμαι ηδη σε μεγαλη εταιρεια και εχω περασει και απο κανα δυο αλλες, νομιζω οτι θα μπορουσα να βοηθησω σχετικα με συμβουλες για τις συνεντευξεις, να ενημερωσω για το κλιμα που επικρατει και γενικα να δωσω πληροφοριες που ισως φανουν χρησιμες.

παιδια εχω περασει αρκετες συνεντευξεις, εχω φτιαξει/αλλαξει το βιογραφικο μου περισσοτερες και θα την βρουμε την ακρη... αντε να βλεπω..

στην διαθεση σας για ερωτησεις ,Morgan
kΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΥΣ

ais
25-01-2010, 01:38 PM
kalispera morgan.ais nayths.se poia etairia eise ?ti leei ekei gia ellinhki shmaia kai katotero plhrwma ?

Morgan
26-01-2010, 02:44 PM
Καλησπερα,

Ειμαι εδω και καποια χρονια στο εξωτερικο. Άλλωστε Το θεμα συζητησης εδω ειναι η εργασια σε ναυτιλιακο γραφειο στην στερια.
Ριξε μια ματια γυρω γυρω στο φορουμ. Τα παιδια εδω εχουν κανει τρομερη δουλεια κ πιστευω να μπορεις να αλιευσεις πληροφοριες σχετικα με αυτο που ζητας

Leviathan
07-02-2010, 04:20 PM
kΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΥΣ

Andriaki shipping company αν και δεν εχω τη καλύτερη εντύπωση για αυτή την εταιρεία. Επίσης μέχρι τελευταία είχε και έλληνες ναύτες.

Apokliros
19-02-2010, 10:49 PM
Καλησπέρα, έχω κι εγώ μια απορία για το εξής θέμα:
στην ναυτεμπορική δημοσιεύονται κατά καιρούς αγγελίες για παχυμετρητές ελασμάτων πλοίων.
Ξέρει κανείς γενικώς τι παίζει σ αυτήν την δουλειά; Απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα; Σε προσλαμβάνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία ή τεχνικό γραφείο που ασχολείται με τέτοιες δουλειές; Χρειάζεσαι κάποια πιστοποίηση, απαιτείται κάποιο πτυχίο ή μπορεί να το κάνει και κάποιος τεχνίτης (πχ φιττερ); Συνθήκες εργασίας; Απολαβές;

Northern_Lights
22-02-2010, 01:48 PM
Γενικώς πάντως είναι μια δύσκολή περίοδος για εύρεση εργασίας στον Ναυτιλιακό κλάδο.

Eng
22-02-2010, 10:21 PM
Καλησπέρα, έχω κι εγώ μια απορία για το εξής θέμα:
στην ναυτεμπορική δημοσιεύονται κατά καιρούς αγγελίες για παχυμετρητές ελασμάτων πλοίων.
Ξέρει κανείς γενικώς τι παίζει σ αυτήν την δουλειά; Απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα; Σε προσλαμβάνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία ή τεχνικό γραφείο που ασχολείται με τέτοιες δουλειές; Χρειάζεσαι κάποια πιστοποίηση, απαιτείται κάποιο πτυχίο ή μπορεί να το κάνει και κάποιος τεχνίτης (πχ φιττερ); Συνθήκες εργασίας; Απολαβές;

Δυστυχως φιλε μου ειναι μια δουλεια που κατ'ουσιαν ειναι πολυ σημαντικη αλλά στη τελικη απο τα στανταρ που εχουν θεσει η ζητηση αλλά και η προσφορα εργασιας, εχει καταντησει..(τεσπα..!).
Στο θεμα μας, ποσόντα, απο αποφοιτο Λυκειου, ΑΕΝ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΙΕΚ, κλπ κλπ, απο οπου κι αν εισαι βρισκεις δουλεια. Ειδικα το καιρο που υπηρχε φουλ δουλεια, μεχρι και..απτυχιοτους επαιρναν :D. Βλεπεις αναλογα με το πως κινειται το χρημα στην αγορα, διαμορφωνεται και η ζητηση.
Αλλο.. Πιστοποιηση, στην βαζουν κατευθειαν χωρις καμια μα καμια εξεταση, 500$ που τα δεινει το Γραφειο και εισαι πτηχιουχος ultraσονας.
Σε προσλαμβανει το Τεχνικο Γραφειο και οχι η Ναυτιλιακη,
Συνθηκες εργασιας? Σου αρεσει να δουλευεις στη λασπη / πετρελαιο / sludges κλπ? Εισαι ανετος να προχωρισεις σε υψος 1,25m? Περνας απο ανθρωποθυριδα D400? Μπορεις να σκαρφαλωσεις σε σκαλωσια? Αν ολα αυτα και αλλα παρομοια μπορεις να τα κανεις τοτε.. προχωρας!
Απολαβες...μαλιστα εδω ειμαστεεεε... Οι απολαβες λοιπον απο μα τετοια δουλεια ή μαλλον να το θεσω καπως αλλιως, οι απολαβες σε σχεση με το ρισκο / υποχρεωσεις / ευθυνες που εχεις ειναι πααααρα πολλες. Επισης σε σχεση με δουλεια στεριας, σιγουρα παραπάνω. ΟΜΩΣ, ρισκο να χασεις να λεφτα σου? Πιθανο εως πολυ πιθανο, συνθηκες δουλεις vs απολαβες..μμμ..προσωπικη αποψη του καθενος...
Αυτα εν ολιγοις!

Apokliros
02-03-2010, 08:08 PM
Οκ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Απλά με είχε παραξενέψει το γεγονός ότι στις αγγελίες της ναυτεμπορικής αναφερόταν ''ζητούνται παχυμετρητες για ναυτιλιακή''.

Επίσης αναρωτιώμουν αν για την παχυμέτρηση χρειάζεται κάποιο προχωρημένο επίπεδο πιστοποίησης όπως πχ για τον έλεγχο συγκολλήσεων σε δοχεία υπο πίεση. Από οτι φαίνεται (500 ευρω χωρις καμια εξέταση ???) μάλλον πρόκειται για το βασικό επίπεδο.

Eng
02-03-2010, 11:28 PM
Οκ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Απλά με είχε παραξενέψει το γεγονός ότι στις αγγελίες της ναυτεμπορικής αναφερόταν ''ζητούνται παχυμετρητες για ναυτιλιακή''.

Επίσης αναρωτιώμουν αν για την παχυμέτρηση χρειάζεται κάποιο προχωρημένο επίπεδο πιστοποίησης όπως πχ για τον έλεγχο συγκολλήσεων σε δοχεία υπο πίεση. Από οτι φαίνεται (500 ευρω χωρις καμια εξέταση ???) μάλλον πρόκειται για το βασικό επίπεδο.

Οχι για ναυτιλιακη οπως θεωρειται, δεν ειναι αυτο. Πολλα γραφειο θελουν να χρησιμοποιουν τον ορο ναυτιλιακη. Τι να κανουμε, το prestige βλεπεις.. Παντως δεν υπαρχει καμια πιστοποιηση. Απλα περνεις ενα μηχανημα και μετρας λαμαρινες. Ακουμπας το probe πανω στο ελασμα και αυτο σου λεει τι παχος σου δεινει. Αυτο και τελειωσε η δουλεια. Τωρα, υπαρχουν αλλου ειδους μαθηματα που φτανουν και μεχρι σε master οπου διδασκεσαι το Quality Control. Εκει μαθαινεις τα παντα απο συγκολλησεις (θεωρια) μεχρι τον ελεγχο που σε αυτη τη περιπτωση τον λεμε NDT (None Distructed Techniques). Αυτο βεβαια που σου ανεφερα δεν εχει ουδε μια σχεση με τις παχυμετρησεις που αναφεραμε παραπάνω.

woody allen
03-02-2011, 07:07 PM
Καλησπέρα παιδια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν καποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το maersk shipbroker trainee programme.Ευχαριστώ πολύ

marcon1984
21-03-2011, 01:24 PM
Παιδια καλησπερα σε ολους,

Μπορει καποιος να μου λυσει την απορια, τι καινουρια "μοδα" ειναι αυτη στις αγγελιες και ολοι βαζουν gmail, ymail, hotmail accounts για να λαμβανουν βιογραφικα? Ο μονος ειμαι που με εκνευριζει η υπαρχουν κι αλλοι?

Εγω προσωπικα στελνω μονο σε αυτες που βαζουν κανονικες διευθυνσεις, ή εστω εναν αριθμο φαξ. Εσεις?

Παναγιώτης
21-03-2011, 02:00 PM
Το έχουμε ξανακουβεντιάσει αυτό παλιότερα

Οι λόγοι είναι πολλοί από το να θέλει να κρύψει από τους ανταγωνιστές της μία επένδυση ή άλλη επιχειρηματική κίνηση (οι ανταγωνιστές έυκολα μρούν να καταλλάβουν ότι αν ζητάει κόσμο κάτι νέο ετοιμάζει, ειδικά αν ζητάει πολλές θέσεις). Ή μπορεί να είναι και ο πρακτικός λόγος ότι αν βάλουν κάποιο email της εταιρείας θα το παρόυν τα ρομποτάκια και θα γεμίσει με spam σεχρόνο dt και θα επιβαρύνει το σέρβερ της εταιρείας για χρόνια.
Θα συμφωνήσω με τη συμβουλή του καπετάνιου να στέλνεις κι εκέι και αν σε πάρουν τηλέφωνο ή ακόμα καλύτερα σου ζητήσουν συνάντηση να κρίνεις.

marcon1984
21-03-2011, 07:26 PM
Να'σαι καλα για την απαντηση. Λυπαμαι που δεν θα συμφωνησω με τις αποψεις σου, αλλα εξηγουμαι:
(1) βαλει-δεν βαλει το ονομα της στην αγγελια, η ναυτιλια ειναι τοσο μικρο κυκλωμα, που και η παραμικρη κινηση γινεται παντου γνωστη, αν εχεις εστω κ το ελαχιστο networking (προσληψεις/απολυσεις στελεχων, κτλ)
(2) τι δουλεια εχουν τα robots-spammers? με την ιδια λογικη, την σημερον ημερα το 95% των ναυτιλιακων που εχουν websites πρεπει να τα καταργησουν, γιατι εκει δημοσιοποιειται το email τους :confused::confused::confused:

τεσπα, μην το κουραζουμε. αυτα ειναι πιστευω γουστα, οποιος θελει στελνει βιογραφικο, οποιος δεν γουσταρει δεν στελνει. Ε, εγω δεν στελνω γιατι το θεωρω προσβλητικο να στελνω τα personal details μου σε εναν αγνωστο.

Eng
21-03-2011, 08:07 PM
οποιος δεν γουσταρει δεν στελνει. Ε, εγω δεν στελνω γιατι το θεωρω προσβλητικο να στελνω τα personal details μου σε εναν αγνωστο. =>

"Οποιος θελει στελνει, οποιος δεν θελει δεν στελνει. Προσωπικα, εγω δεν θα στειλω γιατι θεωρω προσβλητικο να στελνω τα personal details μου σε εναν αγνωστο".

Αυτος ειναι ο τροπος που γραφουμε σε αυτο το χωρο.

marcon1984
21-03-2011, 08:45 PM
παρδον? :confused:

scuba
31-03-2011, 12:03 PM
Καλημέρα και από μένα! Εϊμαι νέος στο forum και διαβάζοντας, θεώρησα πως το πιο σωστό forum ήταν το συγκεκριμένο για να τοποθετηθώ.

Πρώτα από όλα, καλώς σας βρήκα!
Ένα forum για τη ναυτιλία όπου μπορώ να διαβάζω και να μαθαίνω!!

Έχω σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και έχω τελειώσει και στην Αγγλία ένα αντίστοιχο πτυχίο και δυστηχώς δε μπορώ να βρω δουλειά!
Ψάχνω εργασία στο Τεχνικό Τμήμα. Ξέρω πως είναι δύσκολες εποχές, και σίγουρα είναι "κλειστός" τομέας εργασίας!

Είναι τόσο κλειστός ο τομέας, που μετά από πάρα πολλά βιογραφικά, δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο ούτε για συνέντευξη!

Τα ταξίδια και η αλλαγή περιβάλλοντος μου αρέσουν, οπότε πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα! Από την άλλη, με την κατάσταση στη Κίνα, τί κάνεις?!?!

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνώ, έτσι ώστε να μπορέσω να βρω δουλειά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όλη βοήθεια!

Χάρηκα και ελπίζω να τα λέμε!!

Παναγιώτης
31-03-2011, 03:25 PM
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα για να βρεις κάποιες πληροφορίες για την τακτική έυρεσης εργασίας σε ναυτιλιακή. Χρειάζεται επιμονή, να στέλνεις βιογραφικά και να ψάχνεις για αγγελίες.

scuba
31-03-2011, 03:37 PM
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα για να βρεις κάποιες πληροφορίες για την τακτική έυρεσης εργασίας σε ναυτιλιακή. Χρειάζεται επιμονή, να στέλνεις βιογραφικά και να ψάχνεις για αγγελίες.

Καλησπέρα Παναγιώτη,
ψάχνω όσο μπορώ! Ψάχνω εδώ και 6 μήνες. Σίγουρα είναι δύσκολη φάση, αλλά πιστεύω το σημαντικότερο στη ναυτιλία είναι η γνωριμία, που δυστηχώς δεν έχω. Γιατί δεν γίνεται να μην μπορώ να βρω δουλειά! Κοιτάω στην "Ν" καθημερινά, αλλά όπως είπα και πιο πάνω είναι κλειστός τομέας και θέλει γνωριμίες!

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

diastimikos
04-03-2013, 09:39 PM
Καλησπέρα και από εμένα!!! Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας σε κάτι.
Διάβασα πως κάποιοι έχετε στείλει βιογραφικό σε αγγελίες οι οποίες αναφέρουν μόνο Τ.Θ και Τ.Κ. και τίποτε άλλο.
Θέλησα και εγώ λοιπόν να στείλω, όμως συνάντησα κάποιο πρόβλημα στο ταχυδρομείο.
Μου είπαν πως δεν μπορώ να στείλω, καθώς δεν υπάρχει επωνυμία ή κάποιο όνομα, το οποίο θα δηλωθεί σαν παραλήπτης.
Ρώτησα σε δύο διαφορετικά ταχυδρομεία και η απάντηση ήταν η ίδια!!
Έχετε κάτι να μου προτείνετε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παναγιώτης
05-03-2013, 07:23 AM
Ναι έχω στείλει επιστολή σε Ταχυδρομική θυρίδα (αυτό σημαίνει ΤΘ) και δεν υπήρχε πρόβλημα έφτασε κανονικά, δεν μπορώ να καταλάβω αν άλλαξε κάτι στα ΕΛΤΑ (αυτό έγινε το 2003). Ο παραλήπτης είναι αυτός που νοικιάζει την Τ.Θ. από τα ΕΛΤΑ. Πάρε γραμματόσημα και ρίξε το στο κουτί και το πολύ πολύ να σου γυρίσει πίσω.

diastimikos
05-03-2013, 12:45 PM
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
Ίσως το φταίξιμο να είναι δικό μου γιατί στο πρώτο ταχυδρομείο που επισκέφθηκα, με ρώτησαν πως θέλω να το στείλω και τους είπα με τον πιο γρήγορο και σίγουρο τρόπο, όπερ σημαίνει συστημένο.
Ίσως με απλή αποστολή να μην υπάρχει πρόβλημα, αν και δεν μου εξήγησε κανείς ότι μπορώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Όπως και να έχει θα προσπαθήσω αύριο ξανά.
Ευχαριστώ και πάλι!!

giotavouz
23-03-2013, 08:21 PM
Καλησπερα σε ολους!!!!

Χαιρομαι παρα πολυ που βρηκα ατομα με τις ιδιες ανησυχιες και ενδιαφεροντα!!

Ειμαι και γω "παιδι" της ναυτιλιας!!!

Το αγορι μου ψαχνει για δουλεια και θα ηθελα να σας παρακαλεσω αν ακουστε κατι
να μου πειτε.

Εχει 10 χρονια εμπειρια στη ναυτιλια, στο operation κ disburstment accounts σε πλοια dry και bulk.

Ειναι 31 ετων, πολυ προθυμος και εργατικος! Αν βρεθει κατι, πειτε μου!

Σας ευχαριστω παρα πολυ!!!!!